5 начина да забързате бюти рутината си сутрин


5 начина да забързате бюти рутината си сутрин
Снимка: iStock/Guliver

Когато закъснявате или просто искате да използвате тези няколко минути за чаша кафе или здравословна закуска, трябва да знаете как да организирате времето си. Разбира се, компромис със себе си не е оптималният варинт, но пък има начини, с които да спестите време от бюти рутината си. Ето 6 съвета за ускоряване на времето ви за приготвяне.

1. Припомнете си ролките от близкото минало

Вместо да отделяте време за оформяне на къдрици с маша, просто вземете 6-7 самозахващащи се ролки, които да се погрижат за косата ви, докато вие се приготвите. Издухайте навитите кичури със сешоар, за да се задържи по-дълго прическата и преминете към грима си, докато чакате да изстине.

2. Използвайте многофункционално масло

Има достатъчно продукти на пазара, които можете да ползвате както за косата, така и за кожата си – чист гел от алое вера, кокосово масло и т.н. След душ нанесете върху леко влажните кичури, а след това втрийте и в тялото си. В крайна сметка ще прекарате далеч по-малко време, използвайки един продукт, а не отваряйки различни бурканчета.

3. Микрофибърна кърпа за коса

Ако никога досега не сте използвали микрофибър за сушене на косата си, доверете ни се, ще бъдете спечелени от първия път. Малките влакна попиват два пъти повече вода, което намалява времето за сушене.

4. Смесете гримовете си

Когато въздухът навън е студен и сух, нанасянето на грим не върви по план. Вместо да затрупвате лицето си с няколко слоя продукти, по-добре ги смесете. 2/3 основа за грим, малко фон дьо тен и 2 капки хайлайтър ще придадат здравословен блясък на кожата ви.

5. Използвайте кремообразен руж

Защо кремообразен? Защото може да се използва на клепачите, бузите и устните, за да спестите няколко минути от рутината си, в които сменяте продукти и четки. Ако не сте сигурни какъв цвят да изберете, потърсете розово злато или горски плодове - тези нюанси изглеждат естествено на повечето тонове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама