5 навика на жените с хубава коса


5 навика на жените с хубава коса
Снимка: iStock/Guliver

Понякога, за да имаме хубава коса не се изискват големи грижи, а просто правилните навици.

1. Избягват памучни калъфки за възглавници

Памукът абсорбира влагата - независимо колко скъп и качествен е. Докато спите ще направи кожата и косата ви по-суха, затова е препоръчително да изберете сатен. 

2. Не си я мият всеки ден

Ако миете косата си с шампоан всеки ден, вашият скалп трябва да свръхпроизвежда масло, което прави косата ви по-мазна. Това е цикъл и когато веднъж го нарушите, косата ви ще ви бъде благодарна. Препоръчително е да я миете през ден (или през два). 

3. Не забравят да слагат балсам

Много жени се притесняват, че балсамът ще направи косата им по-утежнена. Вече на пазара има много добри продукти, които хидратират, без да я лишават от обем. Жените с дълга коса и тези със суха е изключително важно никога да не пропускат балсама, ако искат да се радват на здрава и красива коса.

4. Използват натурални масла 

Физическите молекули в макадамията, кокоса и бадемовото масло може да проникнат във вътрешността на косъма, затова е добре да ги включите в грижата за косата си.

5. Подстригват се редовно

Не трябва да се подстригвате на всеки 6 седмици, а е достатъчно да го правите на всеки 3 или 4 месеца. По този начин ще предотвратите цепене на косата. 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама