6 изпитани тайни за сияйна кожа от Роузи Хънтингтън-Уайтли


6 изпитани тайни за сияйна кожа от Роузи Хънтингтън-Уайтли
Снимка: Getty Images/Guliver

Роузи Хънтингтън-Уайтли е бюти предприемач и супермодел, половинка на Джейсън Стейтъм и майка! Тя описва кожата си като „движеща се цел“, която се променя ежедневно. Ето кои са нейните изпитани тайни, които са се доказали с времето и благодарение на които изглежда лицето ѝ е толкова сияйно и младежко.

1. Бъдете нежни с кожата си

Въпреки че е важно да използвате селекция от мощни, работещи съставки за борба с предразположената към акне кожа, също толкова важно е да изберете продукти, които подхранват и хидратират. Ако кожата ви стане твърде дехидратирана, това може да се засили чрез свръхкомпенсиране и производство на повече себум. Например, вместо да мие лицето си с продукт сутрин, Роузи предпочита тампонче с розова вода.

2. Ежедневното ексфолиране е от ключово значение

Ежедневното ексфолиране насърчава редовния клетъчен обмен на кожата. Не е нужно да е физически ексфолиант, един тоник с подходяща киселина е достатъчно нежна за ежедневна употреба и съдържа мощни съставки, които пречистват, ексфолират и озаряват. Това помага за освежаване на тена, без да нарушава микробиома и повърхността на кожата.

Вижте още: Йога за лице, с която ще подмладите кожата си

3. Правете редовни процедури за лице

Професионалните задълбочени познания за тялото и лицето, в комбинация с доказани техники, правят процедурите за лице невероятно ефективни и релаксиращи. Не говорим за професионално почистване или апаратна процедура – един обикновен лицев масаж е предостатъчен!

4. Ледът е от съществено значение за намаляване на възпалението

Това е особено вярно след дълго излагане на слънце, когато кожата ви се чувства дехидратирана и подпухнала – както и след третиране, или ако имате акне. Роузи обича да използва ледени кълба, които държи във фризера си, но кубчета лед, увити в марля, работят също добре.

5. Останете хидратирани

Ежедневният прием на вода, плюс сънят и упражненията са толкова важни за ефективната работа на цялото тяло. Бързо можете да забележите разлика в благосъстоянието си, когато пиете много вода.

Вижте още: 6 доказани начина как да се отървете от мазната коса

6. Приемайте ежедневно пробиотик

Може би сте чували, че червата са вторият мозък на човек. Здравето на червата е от ключово значение, така че ежедневният пробиотик и много ферментирали храни или ябълков оцет са задължителни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама