6 начина да се справите с досадния целулит


6 начина да се справите с досадния целулит
Снимка: iStock/Guliver

Целулит - един от най-големите врагове на женската красота. Борбата с него е още по-неприятна. За да се отървете от портокаловата кожа, трябва да сте много постоянни. И да не забравяте, че няма да изчезне за 1 вечер.

Целулитът е не просто козметичен дефект. Той е определен като заболяване на тъканта. Ето защо трябва да бъде третиран с много внимание. Ако страдате от целулит, ето 6 неща, които ще ви помогнат да се отървете от него:

1. Кремове

Антицелулитните кремове действат, но трябва да бъдете наистина много постоянни и търпеливи, ако искате да видите резултат. С тяхна помощ можете да се справите с целулита в домашни условия. Те ускоряват обмяната на вещества, помагат на клетките да възвърнат предишния си тонус и подхранват кожата. Най-добре е да ги комбинирате с други средства за максимален ефект.

2. Акустичновълнова терапия

Това е доста нов метод за борба с целулита и започва бързо да набира популярност и в България. Ефектът се постига благодарение на акустични вълни, които създават вибрации. Те атакуват фиброзонните нишки около мастните депа. Вълните подобряват кръвообращението и насищат проблемните зони с кислород и хранителни вещества. Тази процедура е изключително ефективна и все повече дами са доволни от нея. Крайният резултат е наистина страхотен.

30-ДНЕВНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО СРЕЩУ ЦЕЛУЛИТ!

3. Масажи 

Този метод също е изпитан и действа. Нужно е да правите масажите около месец, за да забележите резултат. Има много видове антицелулитни масажи. Можете да ги правите както вкъщи, така и при професионалист. Те са достъпни като цена, но е важно да сте редовни.

4. Кавитация

При този метод се използват ултравиолетови лъчи, които редуцират количеството на мазнините и течността в тъканите. Множество микро мехурчета се образуват, след което се пукат. Този процес се повтаря многократно. Мембраните на мастните клетки се спукват и мазнините навлизат в многоклетъчното пространство, след което се изхвърлят от тялото. С помощта на този метод можете значително да промените формата на тялото си. Възможно е да се редуцират 2 см от обема само от една процедура.

5. Правилно хранене 

За да "оставите целулита гладен", трябва да започнете да се храните здравословно. Яжте продукти, които стимулират работата на червата. Заменете газираните напитки и натуралните сокове с прясно изцедени сокове, пийте повече вода, яжте плодове, зеленчуци, риба и чисто месо.

6. Пийте много вода 

Една от причините за поява на целулит може да бъде дехидратацията. Ето защо, ако искате да забравите за портокаловата кожа, уверете се, че ежедневно приемате достатъчно количество вода. С нейна помощ ще можете да хидратирате тялото си, да повлияете на мастните клетки и да заздравите кожата си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама