6 неща за изкуствените мигли, които трябва да знаете


6 неща за изкуствените мигли, които трябва да знаете
Снимка: iStock/Guliver

Изкуствените мигли стават все по-популярни и ако прекарате 30 минути в мола или в някое заведение, ще видите много жени с удължени мигли. Търсенето на подобни услуги е наистина голямо, така че се появяват все повече и повече специалисти, но можем ли да им се доверим? Истината е, че всички те работят по различни начини и препоръките им също са склонни да варират. Ето защо събрахме най-важните общовалентни неща за изкуствените мигли, които трябва да знаете.

1. Не използвайте спирала

Спиралата ще направи гъстите фалшиви мигли да изглеждат още по-изкуствени, дори нелепо. Освен това, обикновените спирали могат да съдържат масла, които ще направят химическа реакция с лепилото и ще го разтворят. Това несъмнено ще доведе до по-бързо падане на екстеншъните.

2. Внимавайте с почистващите гелове и демакианти

Ако имате изкуствени мигли, по-добре е да измиете лицето си с мицеларна вода и козметични продукти на водна основа. Те не премахват грима толкова бързо, колкото специалните гелове, но няма да разтворят лепилото, използвано за фиксиране на удълженията ви.

4 СТЪПКИ ЗА БЕЗУПРЕЧНИ ИЗКУСТВЕНИ МИГЛИ

3. Можете да премахнете миглите сами

Не всяка жена отива при козметик, за да й свалят екстеншъните, а и понякога ни се налага да действаме бързо, например ако сме на почивка и миглите започнат да падат по-бързо. Можете да се справите и сами, стига да спазвате следните неща.

- Не използвайте ноктите си

- Намерете крем или разтвор за мигли и го нанесете с клечка за уши.

- Опитайте се да разтворите лепилото с масло - Таня Босева - специалист миглопластика и главен лектор на Wellty Academy - съветва да се напои едно памучено тампонче с кокосово масло и да се постави върху клепача с мазната страна, точно където е лепилото. Задържа се върху затворено око за около 15-20мин, след което би трябвало мигличките сами да паднат. При нужда процедурата може да се повтори.

В никакъв случай не отскубвайте сами с нокти или пинсета, защото това ще отскубне и вашите естествени мигли.

КАК ДА СВАЛИМ ГЕЛ ЛАК У ДОМА?

4. Няма нужда от фиксатор за мигли

Козметиците се опитват да продадат това на клиентите си, казвайки им, че това ще увеличи живота на изкуствените им мигли. Първо, той не е направен за тази цел, а за да се запази оригиналната форма на миглите. Второ, ако използвате този фиксатор често, това може да направи миглите лепкави и те ще изглеждат ужасно.

5. Могат ли миглите да навредят на зрението ви?

Това е наистина труден въпрос. Опитните професионалисти твърдят, че няма такъв риск. А очните лекари казват, че редовно им се налага да се справят с последиците от изкуствени мигли. Най-често срещаните проблеми са алергия, суха роговица и бактерии. Миглите, които са прекалено гъсти, могат да създадат ефект на вентилатор, което увеличава количеството въздух върху окото, което може да го изсуши по-бързо. Много видове лепило съдържат формалдехид, който може да предизвика алергична реакция.

6. Защо някои мигли не издържат много дълго?

Понякога вината е само и единствено у нас, ако миглите започнат да падат бързо. Затова помнете, че първите 3-4 часа след процедурата трябва да избягвате душове и вани. Разбира се, трябва да избягвате пипане на очите и по възможност да замените памучната калъфка на възглавница със сатенена.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама