6 неща за изкуствените мигли, които трябва да знаете


6 неща за изкуствените мигли, които трябва да знаете
Снимка: iStock/Guliver

Изкуствените мигли стават все по-популярни и ако прекарате 30 минути в мола или в някое заведение, ще видите много жени с удължени мигли. Търсенето на подобни услуги е наистина голямо, така че се появяват все повече и повече специалисти, но можем ли да им се доверим? Истината е, че всички те работят по различни начини и препоръките им също са склонни да варират. Ето защо събрахме най-важните общовалентни неща за изкуствените мигли, които трябва да знаете.

1. Не използвайте спирала

Спиралата ще направи гъстите фалшиви мигли да изглеждат още по-изкуствени, дори нелепо. Освен това, обикновените спирали могат да съдържат масла, които ще направят химическа реакция с лепилото и ще го разтворят. Това несъмнено ще доведе до по-бързо падане на екстеншъните.

2. Внимавайте с почистващите гелове и демакианти

Ако имате изкуствени мигли, по-добре е да измиете лицето си с мицеларна вода и козметични продукти на водна основа. Те не премахват грима толкова бързо, колкото специалните гелове, но няма да разтворят лепилото, използвано за фиксиране на удълженията ви.

4 СТЪПКИ ЗА БЕЗУПРЕЧНИ ИЗКУСТВЕНИ МИГЛИ

3. Можете да премахнете миглите сами

Не всяка жена отива при козметик, за да й свалят екстеншъните, а и понякога ни се налага да действаме бързо, например ако сме на почивка и миглите започнат да падат по-бързо. Можете да се справите и сами, стига да спазвате следните неща.

- Не използвайте ноктите си

- Намерете крем или разтвор за мигли и го нанесете с клечка за уши.

- Опитайте се да разтворите лепилото с масло - Таня Босева - специалист миглопластика и главен лектор на Wellty Academy - съветва да се напои едно памучено тампонче с кокосово масло и да се постави върху клепача с мазната страна, точно където е лепилото. Задържа се върху затворено око за около 15-20мин, след което би трябвало мигличките сами да паднат. При нужда процедурата може да се повтори.

В никакъв случай не отскубвайте сами с нокти или пинсета, защото това ще отскубне и вашите естествени мигли.

КАК ДА СВАЛИМ ГЕЛ ЛАК У ДОМА?

4. Няма нужда от фиксатор за мигли

Козметиците се опитват да продадат това на клиентите си, казвайки им, че това ще увеличи живота на изкуствените им мигли. Първо, той не е направен за тази цел, а за да се запази оригиналната форма на миглите. Второ, ако използвате този фиксатор често, това може да направи миглите лепкави и те ще изглеждат ужасно.

5. Могат ли миглите да навредят на зрението ви?

Това е наистина труден въпрос. Опитните професионалисти твърдят, че няма такъв риск. А очните лекари казват, че редовно им се налага да се справят с последиците от изкуствени мигли. Най-често срещаните проблеми са алергия, суха роговица и бактерии. Миглите, които са прекалено гъсти, могат да създадат ефект на вентилатор, което увеличава количеството въздух върху окото, което може да го изсуши по-бързо. Много видове лепило съдържат формалдехид, който може да предизвика алергична реакция.

6. Защо някои мигли не издържат много дълго?

Понякога вината е само и единствено у нас, ако миглите започнат да падат бързо. Затова помнете, че първите 3-4 часа след процедурата трябва да избягвате душове и вани. Разбира се, трябва да избягвате пипане на очите и по възможност да замените памучната калъфка на възглавница със сатенена.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама