7 натурални начина да заздравите ноктите


7 натурални начина да заздравите ноктите
Снимка: iStock/Guliver

Някои жени по природа имат по-здрави нокти, докато други се оплакват, че техните са меки, цепят се или лесно се чупят. Ако искате и вашите да са здрави и красиви, ви предлагаме 7 натурални метода, които можете да пробвате.

1. Витамин Е

Витамин Е подобрява не само външното състояние на нокътя, но и нокътното легло. Той възстановява и заздравява увредените и чупливи нокти, а също така кожичките. Подобрява кръвообръщението и стимулира растежа на ноктите.

Как да използвате: Нанесете Витамин Е директно върху ноктите.

2. Кокосово масло

Кокосовото масло е добър антиоксидант, затова защитава ноктите от негативните свободни радикали. Кокосовото масло също така има много добри антибактериални и противогъбични характеристики.

Как да използвате: Затоплете кокосово масло на водна баня, след което нанесете върху ноктите и кожата около тях. Масажирайте, докато абсорбира добре.

3. Ябълков оцет

Той е много ефикасен за заздравяване на ноктите, за омекотяване на кожичките, а също така помага за по-бърз растеж.

Как да използвате: Добавете една супена лъжица в чаша с топла вода и потопете ноктите за няколко минути. Можете да повтаряте тази процедура ежедневно, докато сте доволни от резултата.

4. Масло от чаено дърво

То има много силни антисептични и противогъбични свойства. Никога обаче не нанасяйте масло от чаено дърво директно върху нокътя, а винаги разреждайте с базово масло.

Как да използвате: Смесете 2 капки масло от чаено дърво с 1 чаена лъжица зехтин, бадемово масло или кокосово. Нанесете върху ноктите и кожата около тях. Масажирайте няколко минути.

чаено дърво

5. Лимонов сок

Лимонът е богат на Витамин C, който подобрява производството на колаген и прави ноктите по-силни. Лимоновият сок съдържа алфа-хидроксилна киселина. Тя изсветлява ноктите и лекува всички микропукнатини в ноктите.

Как да използвате: Изстискайте половин лимон, смесете с 1 чаша топла вода и потопете ноктите за 4-10 минути.

6. Зехтин

Зехтинът е невероятно добър за овлажняване и подхранване на ноктите. Той е богат на Витамин Е, който възстановява увредените нокти и стимулира техния растеж.

Как да използвате: Нанесете зехтин върху ноктите и кожата около тях. Масажирайте 5-10 минути.

7. Яйчен жълтък и мед

Жълтъкът съдържа голямо количество Витамин А и мастни киселини, които го правят много ефективен за заздравяване на слаби, меки и начупени нокти. За да засилите ефекта, добавете малко мед, който пък има противогъбични свойства.

Как да използвате: Смесете един жълтък с 1/2 чаена лъжица леко затоплен мед. Разбъркайте добре и нанесете върху ноктите си и кожата около тях. Оставете да подейства 15 минути и изплакнете.

маникюр

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама