7 трика от гримьор, за да изглеждате по-млади


7 трика от гримьор, за да изглеждате по-млади
Снимка: iStock

Едва ли ще намерите жена, която да не иска да остане млада и привлекателна възможно най-дълго. Но бръчките и други промени не означават, че красотата е нещо от миналото.

Ние сме почти сигурни, че жените могат да изглеждат прекрасно на всяка възраст. Гримьор сподели трикове, които ще ви помогнат да подчертаете естествената си красота и да отклоните вниманието от ЕГН-то си.

База

За зрелите жени е желателно използването на фина светлоотразителна основа. Запълва бръчките с фини блестящи частици и визуално изглажда текстурата на кожата.

Фон дьо тен

Най-добре е да използвате фон дьо тен със средна плътност, за да избегнете ефекта на маска. Целта е да изгладите тона, да придадете на кожата кадифена текстура и добре поддържан вид и да скриете дребните несъвършенства.

Вижте още: Как да направите фон дьо тена да изглежда като кожа, а не като грим

Вежди

Красивата и точна форма на веждите е нещо от изключително значение, защото придава на лицето добре поддържан вид. Красивата арка на веждите и правилно подбран цвят визуално отварят очите и правят лицето да изглежда свежо. Опитайте се да избягвате наситените черни и сиви цветове - за предпочитане е да използвате топли и студено-топли нюанси, тъй като те ви придават по-млад вид.

Линията на миглите

Вземете остър молив и нарисувайте тънка черна линия точно в горния ред мигли. Не забравяйте, че това не е очна линия - това е тънка линия в миглите. Придава дълбочина на погледа, както и изразителност и плътност на миглите.

Вижте още: 3 бързи начина да постигнете „напомпани“ устни БЕЗ филъри

Сенки и скулптуриране

Нанесете сенки върху клепачите. Във вътрешния ъгъл на окото поставете светъл нюанс и след това по-интензивен - например праскова, люляк, перлено-розово. Подчертайте външния ъгъл с тъмни сенки: шоколадови нюанси, наситен ром, сиво-кафяво или кафяво са напълно подходящи. По-добре е да нанесете тъмни сенки върху долната трета на клепача, за да не го утежнявате и да не добавяте възраст към лицето си. Не забравяйте за скулптурирането на лицето. Подчертайте скулите и ги направете визуално по-малки.

Червило

За да издържи по-дълго грима на устните, използвайте професионален молив за устни. За предпочитане е не само да очертаете устните, но и да запълните цялата повърхност с цвят. Ако харесвате градиенти (омбре), покрийте вътрешните ъгли с по-тъмен молив. Ако харесвате матови устни, можете да ги оставите такива, каквито са.

Довършителни щрихи

За да създадете гланцов ефект, нанесете червило върху молива: покрийте средата на устните с по-светъл нюанс, а вътрешните ъгли с по-тъмен. Така запазваме обема на устните и омбре ефекта. Ако искате ефекта на мокри устни, можете да използвате капка прозрачен гланц за устни в средата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама