8 тайни, които бюти индустрията крие от вас


8 тайни, които бюти индустрията крие от вас
Снимка: iStock/Guliver

Замисляли ли сте се как знаменитостите винаги изглеждат зашеметяващо, въпреки възрастта, грижите и стреса? Макар понякога да завиждаме, сме наясно, че зад всяка една звезда има армия от лични експерти по красота, които помагат. Основите на ефективната грижа обаче са прости и достъпни за всеки. Уви, не особено популярни, защото колкото повече знае една жена за правилната грижа, толкова по-малко продукти ще купува. А това вреди на бюти индустрията, разбира се. Ето кои са тайните, които никой няма да ви каже.

7 ТАЙНИ ЗА КРАСОТА ОТ МОНИКА БЕЛУЧИ

1. Слънцезащитата се грижи за младостта и еластичността

Красивата и здрава кожа не може да се постигне без редовно използване на слънцезащитни продукти. Мами Макдоналд, козметичен експерт, работеща с Мадона, казва, че всички странични усилия, които полагате, ще бъдат напразни, ако пренебрегнете това правило. Можете да използвате ежедневен крем със SPF, повторно прилаган през деня, но не пропускайте стъпката със слънцезащитата. Няма крем или процедура, които да ви възвърнат това, което слънцето веднъж е отнело.

2. Не пресушавайте кожата си, ако имате пъпки

Повечето кремове против пъпки съдържат бензоил пероксид, който изсушава кожата, влошава възпалението и увеличава производството на себум. Алкохолът действа по подобен начин, така че няма да се отървете от несъвършенствата. По-добре насочете вниманието си към салицилова или млечна киселина и почистващи маски с глина.

3. Никога не забравяйте врата си

Вратът е онази част от тялото на жената, която почти веднага издава възрастта на собственика си, така че е много важно да се грижите добре за нея. Кожата тук е тънка и изисква специални грижи, затова не забравяйте да нанасяте продукти и под брадичката.

4. Кубче лед срещу сивкав тен

Дерматологът от Санта Моника д-р Ава Шамбан съветва да търкате лицето си с кубче лед за няколко секунди, за да предотвратите повехналия и сивкав тен. Този прост трик стимулира циркулацията и кожата ви започва да сияе, без да нанасяте цял куп озаряващи продукти.

5. Съхранявайте правилно кремовете си

Не дръжте вашите бюти продукти в банята, защото топлият и влажен въздух ги кара да се развалят по-бързо, а и да развъждат бактерии. Кремовете за лице и маските, които не използвате често, трябва да се съхраняват в хладилника.

6. Поддържайте всичко, което докосва кожата ви, чисто

Д-р Лансър казва, че никога не трябва да докосвате лицето си с мръсни ръце. Сменяйте калъфките за възглавници поне веднъж седмично, ако имате сух или нормален тип кожа и веднъж на всеки три дни, ако кожата ви е мазна. Почиствайте и екрана на смартфона си от време на време.

7. Не използвайте ексфолианти, ако сте склонни към акне

Никога да не използвайте абразивни продукти за грижа за кожата (скрабове, гъби, четки), ако имате акне. Това води само до по-сериозно възпаление. Дори заложете на деликатно почистване без сапун, за да намалите зачервяването и възпалението - вода и аспиринова паста върху пъпките ще сторят чудеса.

8. Масажът на лицето маха кръговете под очите

Оле Хенриксен препоръчва лимфодренажен масаж срещу кръгове под очите. Процедурата стимулира лимфния поток, кожата се изглажда и "торбичките" изчезват. А можете и да го правите у дома - не е трудно да се научите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама