Грижа за боядисаната коса през лятото


Грижа за боядисаната коса през лятото
Снимка: iStock/Guliver

Много жени редовно се боядисват. С идването на летния сезон обаче идват и проблемите с косата. Слънцето вреди не само на кожата, но и на косъма, като го изсушава и изтощава. Особено, когато тя е боядисана, слънцето може сериозно да повлияе на здравината й. Ако искате да запазите цвета и да имате здрава коса, ще трябва да полагате значително повече грижи за нея през лятото. Ние сме подготвили няколко съвета, които ще са ви от полза.

Правилен шампоан

Една от най-неприятните последици от излагането на силно слънце е избледняването на цвета. Ако не подберете правилния шампоан, е напълно възможно съвсем скоро прекрасният цвят, с който сте се сдобили, да не е същият. Заради това трябва да намерите шампоан, който предпазва цвета от избледняване и запечатва цветовите пигменти. По този начин ще запазите наситеността.

Стилизиращ продукт

За да предпазите косата си от влагата и вредните ултравиолетови лъчи, ви препоръчваме да закупите стилизиращ продукт, който притежава тези качества. Посетете специализиран магазин, който предлага козметика за коса и попитайте консултантите за специални продукти с UV защита.

Качествена боя за коса

Излишно е да споменаваме, че е от огромно значение е дали използвате качествена боя за коса. Винаги внимавайте при избора на боя. Ако цветът на косата ви го позволява, поне през лятото използвайте безамонячна боя. Тя значително по-малко вреди на косата.

Не се боядисвайте преди почивка

В никакъв случай не боядисвайте косата си преди да отидете на море. Там тя е подложена на още по-голям стрес заради дългото излагане на слънце. Направете това 1-2 седмици преди заминаването или малко след почивката. Ако пък боядисвате косата си при фризьор, консултирайте се с него за най-доброто време за боядисване на косата.

Домашни маски

Поне веднъж на две седмици е препоръчително да нанасяте подхранваща домашна маска. Много подходяща за летния сезон е маската с авокадо и банан. Също така можете да използвате рициново масло, ако искате тя да расте по-бързо. Подходящо масло за летния сезон, което можете да добавите към маската си, е също кокосовото.

Спрей за топлинна защита

Ако трябва да бъдем напълно честни, топлинната обработка на косата през топлите дни изобщо не е препоръчителна. Избягвайте да горите косата си с преса и маша през лятото. Ако обаче все пак сте свикнали да го правите, използвайте спрей за топлинна защита, който предпазва косата ви от изгаряне и изсушаване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама