Как да се справите с подкожните косъмчета

  • Как да се справите с подкожните косъмчета
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 11.07.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Подготвяте се за морска ваканция, затова искате да имате гладки крака. Подкожните косъмчета обаче могат да възпрепятстват това. Ето как да се справите с тях:

Какво причинява подкожните косми

Те се появяват, когато космите започнат да растат в космения фоликул, но са по-тънки и не успяват да пробият повърхността на кожата. Така космите започват да растат навътре, а не нагоре, както трябва. Това често се случва след бръснене или кола маска. Друга причина за този проблем е триенето, което предизвикват тесни дрехи.

Как да се отървем от подкожните косми?

Ексфолирайте. Когато се ексфолира зоната, където има врастнали косми, това помага да се отстранят мъртвите клетки и мръсотията, които могат да запушат порите. Ексфолиацията предотвратява навлизането на епитела през отвора на порите, което може да доведе до този проблем.

Смесете капка оксиметазолин (активната съставка във Visine) с хидратиращ крем за тяло и нанесете една капка върху врастналия косъм, за да намалите зачервяването и възпалението. Оксиметазолинът стеснява кръвоносните съдове и намалява зачервяването. Антибиотичен мехлем също може да помогне.

Предотвратете повторната им поява. Това означава редовно ексфолиране (поне веднъж седмично) и ако се бръснете, никога не си позволявайте да използвате тъпи или мръсни самобръсначки.

Важно! Може би е изкушаващо сами да се опитате да изстискате образувалата се пъпка, но не го правете. Притискането на врастналите косми може да ги тласне по-дълбоко в кожата, което може да "изпрати" бактерии в порите и да причини инфекция.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.