Попитахме експерт: Кой почистващ продукт да изберем този път?


Попитахме експерт: Кой почистващ продукт да изберем този път?
Снимка: Снежана Атанасова

В наши дни светът на козметиката се развива почти толкова бързо, колкото и високите технологии. Разнообразието и иновациите, които ни предлага тя, често ни поставят в дилема кой е най-подходящият продукт за нашата кожа. Понякога се чувстваме объркани в огромния лабиринт от обещания, реклами и термини, които не разбираме.

Затова, когато в офиса на iWoman за пореден път спорихме какъв почистващ продукт да изпробваме този път, решихме, че е най-добре да се консултираме с някой, който е изпробвал на собствена глава поне дузина такива.

Обърнахме към Снежана Атанасова, която има козметичен блог повече от 5 години. Познаваме я добре и знаем, че никога не би ни подвела. Попитахме Снежана кой е последният почистващ продукт, на който е заложила. Вижте какво ни разказа тя!

"Дълго време правих грешката да избирам твърде агресивен почистващ продукт за почистване на кожата. Тъй като тя е мазна винаги залагах на продукти за мазна кожа, които да я оставят опъната и суха, като си мислех, че това е правилно. По-късно разбрах, че всъщност съм допуснала голяма грешка още с първата стъпка – почистването, като кожата ми е била премита до скърцане, което води до дехидратация и още по-силно омазняване. Така влязох в един затворен кръг, в който използвах все повече продукти за мазна кожа, а тя ставаше все по-мазна. До един момент, в който осъзнах грешката си и започнах една напълно нова рутина за кожата си. Започнах да използва продукти за дехидратирана и чувствителна кожа, а не такива за мазна. И разликата беше видима, така за по-малко от две години от мазна и проблемна кожа, тя вече е нормална.

PHYSIOPURE Gelee Moussante на SVR напълно отговаря на това, което търся в момента в един измиващ продукт. Има физиологично pH, няма парабени, сапун, оцветители и алкохол в състава. Предназначен е за комбинирана кожа, като няма типичните за продуктите за мазна кожа изсушаващи съставки.

Формулата му е гелообразна, като се превръща в мека пяна. Измива нежно кожата, премахва всякакви замърсявания, дори водоустойчива спирала и очна линия. Оставя кожата чиста и не е изсушена и опъната. Основната съставка на новата серия на SVR е оксигениращ магнезий, който запазва водния баланс на кожата. Може да се използва и с четка за почистване на лицето.

Предлага се в удобна опаковка от 200 мл, която ще ви стигне за доста време, защото гелът е много икономичен. Има деликатен флорален аромат с морски нотки, на жасмин и на море.

Активни съставки:

Магнезий PCA (Оксигениращ магнезий) в 0,5% концентрация: той помага за дишането и енергизирането на клетките, като освен това има и силно антиоксидантно действие. Магнезият предпазва кожата от влиянието на свободните радикали и укрепва защитната функция на кожата.

Съдържание:

Aqua (Purified Water), Disodium Laureth Sulfosuccinate, Glycerin, Sodium Laureth Sulfate, Coco-Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Calcium Gluconate, Gluconolactone, Magnesium PCA, Tocopherol, Citric Acid, Glyceryl Oleate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lactic Acid, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Polyquaternium-7, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide

Не съдържа сапун, парабени, алкохол, оцветители. Има физиологично pH.

Като заключение ще кажа, че ми харесва, защото не оставя кожата опъната, не я изсушава. Има деликатен аромат и прави пухкава пяна. Идеален е за почистване на лицето с и без четка. Съотношението цена/качество също е много добро.

SVR PHYSIOPURE Gelee Moussante - 200 мл. Цена: 15-19 лв.

Love,

Snejana"


Oще съвети от Снежана - в нейния блог, YouTube канал и facebook страница.

Повече за козметиката на SVR - ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама