Този плод прави кожата ви невероятна


Този плод прави кожата ви невероятна
Снимка: iStock/Guliver

Всички мечтаем за красива кожа, но някои козметични продукти могат да бъдат прекалено скъпи, за да си ги позволим. А грижата за кожата е нещо, което трябва да се прави всеки ден, независимо от сезона. През лятото тя се изсушава, през зимата също се уврежда, а с времето и бръчките започват да ни тормозят. Но вече има решение и то много много лесно – нар. Той е всичко, от което се нуждаете, за да бъде кожата ви красива и сияйна.

Защо нарът е полезен?

Последни проучвания показват, че приемът на екстракт от нар или използване на продукти с плода забавят стареенето. Той предпазва кожата от дехидратация и помага за по-трудното остаряване на клетките на лицето и шията. Това е начинът да постигнете желаните резултати, разчитайки на "красотата отвътре". Консумирайки този плод, вие не само забавяте стареенето на кожата си, но и набавяте на тялото си много витамини като например витамин С. Нарът е антиоксидант, богат на калций, магнезий, фосфор, желязо, натрий, калий.

Как ми помага?

Нарът е ценен помощник в борбата с акнето. Оказва се, че проблемите с кожата се дължат най-често на проблеми с храносмилането или хормонален дисбаланс. Консумирайки нар, се подобрява храносмилането и се нормализира кръвообръщанието на цялото тяло. По-проблемните зони можете да мажете със сок от нар.

Освен това нарът действа противовъзпалително – той съдържа в себе си елементи, които предпазват лицето от псориазис, розацея и акне.

Как да го използвам?

Ако искате да усетите силата на нара върху своята кожа, правете си редовно маски за лице с нар. Те правят кожата гладка и сияйна, а също така прикриват бръчките. Нарът увеличава количеството на колагена, тоест прави кожата по-еластична. Ето няколко рецепти:

За суха кожа – смесват се нар, мед, сметана, растително масло и кисело мляко.

Медът има лечебни свойства, тъй като съединенията в него имат натурален антибиотичен характер. Нанесете маската на лицето си и стойте с нея около 15 минути, след което измийте с хладка вода.

За мазна кожа – смесват се нар, яйчен белтък, лимонов сок, хума и овесени ядки.

Тази маска стяга кожата, премахва излишното омазняване, изглажда бръчките и помага на клетките да се обновят. Нанася се 2 пъти седмично, като след престой от около 15 минути измивате с хладка вода.

Маските с нар помагат на кожата, като я правят по-здрава и еластична. Те са подходящи за всички типове кожа. Преди да нанесете маската от нар, много внимателно почистете лицето си и я намажете не само по лицето, а и в областта на шията и гърдите.

Как да избера правилния плод?

Нарът е изключителен продукт и би помогнал много в грижите за кожата. Всяка една жена трябва да има красива, сияйна кожа, с която да се гордее. При избора на нар обърнете внимание на кората, тя трябва да бъде гладка и суха.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама