Защо твърдите шампоани са толкова популярни

  • Защо твърдите шампоани са толкова популярни
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 29.06.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Напоследък шампоаните под формата на сапуни са изключително популярни. Какво представляват и наистина ли са толкова невероятни, колкото изглеждат? Нека да разберем...

Какво представляват?

Тези шампоани са под формата на сапун в квадратна форма или под формата на диск. Също така са много лесни за употреба. Намокряте сапуна и го втривате в линията на косата си, което е достатъчно, за да го разнесете по цялата си коса, преди да го отмиете.

Защо хората ги обожават?

Всъщност поради много причини. Много са удобни за път, защото не са под течна форма и са добри за природата, тъй като не са в пластмасова опаковка. Почитателите им казват, че шампоанът прави косата лъскава и обемна като изчиства остатъците от химикалите като натриев лурилсулфат и амониев лурилсулфат, които се съдържат в много традиционни шампоани.

Имат ли някакви недостатъци?

В зависимост от вашия тип коса, може би да. Поради високата концентрация на почистващи вещества в тези шампоани, те имат по-восъчна консистенция, която може да се наслагва в косата. Хората с дълга и лесно абсорбираща влагата коса или такива с къдрава коса може да получат заплитания и стърчащи краища.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.