Арганово масло за здрава и красива коса


Арганово масло за здрава и красива коса
Снимка: iStock/Guliver

Постоянно третираме косата си с бои, изправяме я и я къдрим. Тя започва да се изтощава и да губи блясъка си, къса се и цъфти. Но има решение и то напълно натурално, без терапии във фризьорския салон, без харчене на много пари за скъпи продукти. Можете да подобрите състоянието на косата си в домашни условия. Ето го и решението – арганово масло.

Аргановото масло, също познато като "течното злато", се смята за чудодейно масло. Извлича се от аргановото дърво, което се среща в Мароко, затова също можете да го срещнете под името "мароканско масло". То се абсорбира много лесно и връща естествения блясък на косата, прави я по-еластична и я хидратира по естествен път.

Ето начините, по които можете да използвате маслото:

1. Повечето жени мият косата си доста често. Някои дори всеки ден. Доста голяма част от шампоаните съдържат много вредни химикали, които вместо да подхранват косата, я унищожават още повече. Нанасянето на арганово масло преди къпане може да предпази косата от това.

2. Справя се с цъфтящите връхчета. Ето че може да подхраните косата си без да я скъсявате. Просто втривайте в краищата от маслото. Така ще предотвратите появата им.

3. Оформяне на прическата след къпане. Аргановото масло може да стилизира косата ви и да се използва като серум за коса. Подходящо е за всички типове коса. Просто сложете в шепата си и оформете прическа. Става толкова лесно. Ще подхрани косата ви и в същото време ще ви помогне да направите красива прическа.

4. Можете да го използвате вместо балсам. Ще подхрани косата ви и ще върне блясъка й. Също така ще я омекоти.

5. След почивка на морето ходим на фризьор, за да върне блясъка на косата ни и да ни отърве от сухите краища. Използвайте арганово масло редовно и няма да ви се налага повече да посещавате фризьора си толкова често.

6. Маски с арганово масло. Най-ефикасно е да нанесете маската вечер и да я отмиете на сутринта. Полезните съставки ще имат достатъчно време да подействат. В маска с арганово масло можете да добавите също кокосово масло, кисело мляко, един жълтък, рициново масло, розова вода и хининова вода. Тази маска е просто елексир за косата ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама