Бамбукова, бананова, оризова или минерална? Изберете перфектната пудра за лятото!


Бамбукова, бананова, оризова или минерална? Изберете перфектната пудра за лятото!
Снимка: makeup.bg

През горещите месеци не бива да притесняваме кожата си с тежка козметика. Вместо това е добре да изберем натурален продукт, който я изглажда и озарява, като същевременно осигурява и грижа за нея. Бамбукова, бананова, оризова или може би минерална - коя е най-подходящата пудра за вас?

Пудрата е един от най-важните елементи в грима. Придава на епидермиса елегантна текстура, изглажда малките неравности, изравнява цвета, матира Т-зоната - с една дума, това е продукт, с чиято помощ кожата изглежда здрава и сияйна. Въпреки това, традиционните пудри често имат тежки консистенции, които изобщо не действат през лятото. Те могат да запушат порите и под въздействието на високите температури да започнат да се стичат по лицето. За щастие има страхотна алтернатива - леки като мъгла, растителни или минерални пудри. Какви са техните характеристики?

Бамбукова пудра

Заложете на нея, ако имате комбинирана или мазна кожа. Тя притежава изключително ефективно матиращо действие - абсорбира излишния себум и оптически изглажда фините бръчки и мимически линии. Дължи свойствата си на силициев диоксид, който заема 90% от състава. Този тип продукти са хипоалергенни и са без аромати - не дразнят и не причиняват възпаление, а благодарение на антибактериалния си ефект подпомагат и лечението на акне. Те са под формата на много фин прашец, който обгръща кожата като нежен воал.

Бананова пудра

Тази полупрозрачна пудра има пигмент, поради което не само прецизно елиминира неприятния блясък, но и изравнява цвета на маслиновия или тъмния тен. Отличава се с фин жълтеникав нюанс, който перфектно неутрализира виолетовия, така че ако имате проблем с тъмни кръгове под очите, видими вени и хладен, сив тен, това е идеалният продукт - той придава на кожата здравословен цвят и я изсветлява. Пудрата е много лека, не запушва порите и не предизвиква омазняване - отлично допълнение към вашата козметичка за лятната почивка, което можете да намерите тук.

Оризова пудра

Характеризира се с деликатна прозрачна консистенция, подобна на бамбуковата. Перфектно матира тена, изравнява несъвършенствата и подобрява текстурата, сливайки се с кожата. Освен това, минимизира симптомите на умора, придава на лицето свеж и отпочинал вид, а благодарение на успокояващите свойства подпомага лечението на възпаления. Идеална за мазна, проблемна, смесена и уморена кожа.

И накрая, алтернативата на растителната козметика - минералните пудри се основават на естествени съставки с благоприятно въздействие върху кожата. Цинковият оксид се отличава със своите антибактериални свойства, благодарение на които е истинско спасение за лицето, покрито с пъпки и зачервяване. Титановият диоксид работи като слънцезащитен филтър и също прикрива несъвършенствата. Железният оксид действа като естествен пигмент, слюдата придава фин блясък на лицето, докато силициевият диоксид абсорбира излишния себум.

Това лято заложете на козметика, която ще осигури на лицето ви всички тези предимства и ще ви позволи да създавате лек и сияен грим!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама