Бюти тенденциите на 2022: Крио терапия у дома


Бюти тенденциите на 2022: Крио терапия у дома
Снимка: iStock

Някои сутрини кожата ви може да изглежда толкова уморена, колкото се чувствате самите вие. Дори след вашата рутина вечер (крем за очи, ретинол, нощна маска и т.н.) и коректор на сутринта, не е изключено лицето ви все още да е подпухнало и с повехнал тен. Ето, че новите бюти тенденции повеляват разхлаждането да влезе в грижата ви под формата на криотерапия - разкрасителният еквивалент на студена лимонада в горещ летен ден!

В своята основа криотерапията използва студа за лечение на кожни заболявания. Най-старото приложение от лекарите, датиращо поне от 50-те години на ХХ век, е използването на течен азот за лечение на проблеми като брадавици, предракови образувания по кожата или слънчеви петна. Може би сте чували за метода и през последните години, когато технологията набра популярност и като начин за отслабване.

Въпреки дългогодишната си дерматологична употреба, криотерапията се развива с течение на времето. Както и грижата за кожата. И потребителите, и марките постоянно търсят най-новите и най-великите иновации, така че съвсем очаквано индустрията за красота вкара ледено студените сили в практика. Очаква се целият пазар на криотерапия да достигне печалби от 392 милиона долара до 2030 година.

Разбира се, има много опции, вдъхновени от крио, които могат да ви осигурят свежо лице, без да е необходимо записване на час за професионална терапия. Честно казано, има голям шанс вече да сте експериментирали с криотерапия без дори да го осъзнавате. Ако някога сте слагали околоочен крем в хладилника или студени резенчета краставица върху очите си, вече може да се каже, че сте „потопили пръста си” в тренда.

Откъде да започнете?

Със сигурност трябва да се „обзаведете” с инструмента, който по същество постави началото на цялата тенденция. Охлаждащият ефект на ледения ролер, който прилича на така популярната нефритена ролка, е краткотраен, но феновете се кълнат, че резултатите са забележими.

Какво друго да пробвате?

Ледените глобуси са друг инструмент, вдъхновен от криотехнологията, който вероятно сте забелязали в Instagram или TikTok. През декември 2021 търсенията на термина „ледени глобуси“ скочиха с колосалните 194 процента спрямо предходния месец. Хаштагът #iceglobes има 12,9 милиона гледания в TikTok. Смразяващо, нали?

Струва ли си?

Може да се колебаете дали да дадете шанс на криотехнологията след съдебния процес на супермодела Линда Еванджелиста относно лошата ѝ реакция към CoolSculpting (нехирургично лечение за замразяване на мазнини),но това няма общо. И двете лечения използват ниски температури по неинвазивен начин, но домашните инструменти могат да помогнат за стягане на кожата и да се почувствате подмладени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама