Елегантността на жените е едно съвършено изкуство


Елегантността на жените е едно съвършено изкуство
Снимка: iStock/Guliver

Елегантността е многомерна концепция. Това е кройката на дрехите, стила на гардероба и начина на поведение. И също - специално състояние на ума.

Елегантността е очарователна. Винаги привлича вниманието. Тя е възхитителна и винаги се помни.

В същото време не всеки успява да изглежда елегантно и това не е въпрос на много пари. Елегантността не зависи от степента на идеалност на фигурата, от цената и дори от стила на облеклото.

Каква е същността на елегантността? Какво характеризира тя?

Много интересни и неочаквани дефиниции за елегантност дават страхотни дизайнери на дрехи. Например, знаменитият моден дизайнер Джорджо Армани твърди, че „Елегантността е форма на проявление на ума“. Според него само умна жена може да изглежда елегантно, за което е трудно да се спори.

Ив Сен Лоран вярва, че тайната на елегантността е в личните, а по-скоро в духовните качества: "Елегантният е този, който има елегантно сърце.". И това е мнението на страхотните дизайнери, чиито „златни” модели създават най-доброто в света на модата! Тоест въпросът не е дори в дрехите!

Етимологията на думата „елегантност“ е още по-интересна.

Френската дума „élégan“ се превежда като „изискан, изящен, изискан, елегантен“. Доста абстрактно определение. Усъвършенстването, подобно на изтънчеността, се възприема много субективно. В края на краищата, всеки човек има свои собствени представи за това.

Но от латинския език думата "елегантност" се превежда като "изберете". Това вече е нещо по-конкретно. Всъщност, за да изглеждате елегантно, се нуждаете от способността или дори таланта за хармонична комбинация от неща. Трябва да можете да избирате и комбинирате всички детайли на вашето изображение.

Както можете да видите, елегантността не е толкова проста. Проста грация, строга красота ... Невероятно сложна концепция. И това въпреки факта, че елегантността не се преподава никъде! И в ежедневието жената трябва сама да научи всички „закони“ на елегантността, като започне почти от детството. В много отношения присъствието на това качество се определя от образованието. И най-често вродените качества и надареността помагат на жените да се научат как да комбинират цветове и форми, да създават изящни образи и композиции. Елегантността има близки семейни връзки с усещане за стил и вкус, който започва да се оформя в детството под въздействието на различни форми на изкуството. Класовете по класическа музика, класически танци и изобразително изкуство формират усещане за стил и самото усещане за вкус, без което е невъзможно да изглеждате елегантно.

Истинската елегантност идва с възрастта и опита. Всеки път, срещайки се в живота със стилна и елегантна жена в определена ситуация, ние отбелязваме за себе си всички предимства и недостатъци на нейния образ, характеристики на поведение и маниери. Това, което особено ни хареса, със сигурност се помни.

Създавайки собствен образ, всеки път печелим собствен опит, отбелязвайки грешките и най-успешните варианти. Колкото по-далече, толкова повече усвояваме това вълшебно изкуство - изкуството на елегантността.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


 • Късметче за всяка зодия за 23 юли 2024...
  Късметче за всяка зодия за 23 юли 2024

  Вижте какво е късметчето ви за този вторник, 23 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Късметът днес ще го намирате у дома - само се огледайте и вижте колко богат човек сте. Телец Неочакван подарък от близък човек ще ви зарадва. Вижте още: Най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия,...

 • Най-щастливият ден от седмицата за...
  Най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия, 22 - 28 юли 2024

  Представяме ви най-късметлийския ден за всяка зодия за периода от 22 - 28 юли 2024. Овен - 23 юли, вторник Пред вас ще се отвори страхотна възможност за нова работа или издигане в настоящата. Увеличаване на доходите. Телец - 25 юли, четвъртък Ще получите голяма сума пари. Може да става дума...

 • Хороскоп за тази седмица, 22 - 28 юли...
  Хороскоп за тази седмица, 22 - 28 юли 2024

  Научете какво ви съветват звездите тази седмица, 22 - 28 юли 2024 според зодията. Овен През тази седмица комуникацията и съвместните проекти с бизнес партньори могат да отнемат по-голямата част от времето ви. Не говорете прекалено много за себе си и за успехите си. В сряда обажданията, лавината...

 • Късметче за всяка зодия за 24 юли 2024...
  Късметче за всяка зодия за 24 юли 2024

  Вижте какво е късметчето ви за тази сряда, 24 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Ще получите изненада от близък приятел. Телец Любовна магия, която ще запълни сърцето ви и ще ви накара да полетите от щастие. Вижте още: Най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия, 22 - 28 юли 2024 Близнаци Няма...

 • Хороскоп за днес, 23 юли 2024...
  Хороскоп за днес, 23 юли 2024

  Научете какво ви очаква този вторник, 23 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден за прегръщане на промяната. С луната във вашия знак вашият емоционален радар е засилен, насърчавайки ви да се справите с нерешени проблеми. В професионален план може да възникнат неочаквани възможности...

 • Хороскоп за днес, 24 юли 2024...
  Хороскоп за днес, 24 юли 2024

  Научете какво ви очаква тази сряда, 23 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на динамична енергия, която ви подтиква да поемете инициатива както в работата, така и в личния живот. Звездите се подреждат в подкрепа на смели решения и творчески проекти. Вашата управляваща...

виж всички виж всички
Реклама