Елегантността на жените е едно съвършено изкуство


Елегантността на жените е едно съвършено изкуство
Снимка: iStock/Guliver

Елегантността е многомерна концепция. Това е кройката на дрехите, стила на гардероба и начина на поведение. И също - специално състояние на ума.

Елегантността е очарователна. Винаги привлича вниманието. Тя е възхитителна и винаги се помни.

В същото време не всеки успява да изглежда елегантно и това не е въпрос на много пари. Елегантността не зависи от степента на идеалност на фигурата, от цената и дори от стила на облеклото.

Каква е същността на елегантността? Какво характеризира тя?

Много интересни и неочаквани дефиниции за елегантност дават страхотни дизайнери на дрехи. Например, знаменитият моден дизайнер Джорджо Армани твърди, че „Елегантността е форма на проявление на ума“. Според него само умна жена може да изглежда елегантно, за което е трудно да се спори.

Ив Сен Лоран вярва, че тайната на елегантността е в личните, а по-скоро в духовните качества: "Елегантният е този, който има елегантно сърце.". И това е мнението на страхотните дизайнери, чиито „златни” модели създават най-доброто в света на модата! Тоест въпросът не е дори в дрехите!

Етимологията на думата „елегантност“ е още по-интересна.

Френската дума „élégan“ се превежда като „изискан, изящен, изискан, елегантен“. Доста абстрактно определение. Усъвършенстването, подобно на изтънчеността, се възприема много субективно. В края на краищата, всеки човек има свои собствени представи за това.

Но от латинския език думата "елегантност" се превежда като "изберете". Това вече е нещо по-конкретно. Всъщност, за да изглеждате елегантно, се нуждаете от способността или дори таланта за хармонична комбинация от неща. Трябва да можете да избирате и комбинирате всички детайли на вашето изображение.

Както можете да видите, елегантността не е толкова проста. Проста грация, строга красота ... Невероятно сложна концепция. И това въпреки факта, че елегантността не се преподава никъде! И в ежедневието жената трябва сама да научи всички „закони“ на елегантността, като започне почти от детството. В много отношения присъствието на това качество се определя от образованието. И най-често вродените качества и надареността помагат на жените да се научат как да комбинират цветове и форми, да създават изящни образи и композиции. Елегантността има близки семейни връзки с усещане за стил и вкус, който започва да се оформя в детството под въздействието на различни форми на изкуството. Класовете по класическа музика, класически танци и изобразително изкуство формират усещане за стил и самото усещане за вкус, без което е невъзможно да изглеждате елегантно.

Истинската елегантност идва с възрастта и опита. Всеки път, срещайки се в живота със стилна и елегантна жена в определена ситуация, ние отбелязваме за себе си всички предимства и недостатъци на нейния образ, характеристики на поведение и маниери. Това, което особено ни хареса, със сигурност се помни.

Създавайки собствен образ, всеки път печелим собствен опит, отбелязвайки грешките и най-успешните варианти. Колкото по-далече, толкова повече усвояваме това вълшебно изкуство - изкуството на елегантността.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама