Основните и най-важни правила на една истинска дама


Основните и най-важни правила на една истинска дама
Снимка: iStock

Стил, класа, маниери, облекло... какво отличава една истинска дама от всички останали жени?

На първо място, истинската дама никога не се отнася с пренебрежение към себе си. Помислете за Лейди Даяна, Грейс Кели, Одри Хепбърн. Малко вероятно е някой да се съмнява, че са истински дами. И ако искате да приличате поне малко на тях, струва си да прочетете нашите съвети.

Истинска дама е комбинация от външни и вътрешни качества. Стройна красавица с безупречна прическа и къса пола – не това прави една жена стилна и харесвана. Ето защо, за да станете истинска дама, си струва да работите не само върху външния си вид, но и да не забравяте за маниерите си, начина, по който говорите и се държите. Това са правилата на една истинска дама:

Не изглеждайте предизвикателно!

Истинската дама няма нужда да привлича прекомерно внимание към цвета на косата си, масивните бижута на врата си или тесните си дрехи. Що се отнася до прическата, естествеността и точността е ваш избор. Не пропускайте посещения при фризьора и се съветвайте с професионалисти. Масивните и прекалено лъскави бижута ще ви накарат да изглеждате като не толкова сериозна и нямат нищо общо с изисканата красота. Изберете класически решения: малки обеци с диаманти или чисти перлени обеци ще ви помогнат да изглеждате луксозно при всякакви обстоятелства. Черен сутиен, носен под лека блуза от шифон, бельо, стърчащо изпод колана на панталона, или буен принт на роклята също няма да добавят елегантност. В никакъв случай! Една елегантна малка черна рокля, низ от перли и красиви обувки с малък ток са класика в жанра.

КАК ПРАВИЛНО ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА КОЖАТА СИ ПРЕЗ ЗИМАТА

Не пренебрегвайте себе си

Гладки бели зъби, сияйна кожа, тонизирано тяло, чист маникюр, лъскава коса - всичко това са доказателства, че следите здравето си. И това е неразделна част от образа на една уважаваща себе си дама. Някой може да спори, че се нуждаете от цяло състояние, за да поддържате външния вид и здравето си, но това не е така. Миенето на зъбите два пъти на ден и здравословния хранителен режим са прост, но много полезен навик. Е, маникюрът можете да си направите и сами, най-важното - редовно.

Не носете неподходящо облекло

Изхвърлете всички неща, които вече не изглеждат добре или не ви стоят добре: стари дънки, избледняло бельо, пуловер, който е бил модерен преди пет години... Неподходящото облекло е малко вероятно да ви направи кралицата на вечерта. Ето защо, когато купувате рокля, обърнете внимание на кройката: нека тя не е само модерна, но и да ви стои перфектно. И никакви извинения от рода на "е, ще имам стимул за отслабване". Отслабнете  и тогава купете нова!

Не си налагайте мнението и не бъдете груби

Разбира се, истинска дама винаги има собствено мнение, в което вярва на сто процента. И никой не може да разклати тази увереност. Но колкото и да сте сигурни в нещата, които мислите, не ги налагайте на другите, вслушвайте се в мнението им: това ще разшири вашия хоризонт. И не викайте! Силният груб глас незабавно ще ви превърне от изискана жена в пазарен търговец. Затова следете речта си. Неуважителното поведение и грубостта не са характерни за истинска дама. Бъдете смирени, но поддържайте достойнството си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама