Грим според зодията ти


Грим според зодията ти
Снимка: Thinkstock/Guliver

Надали има жена на този свят, която не се е докосвала до магическите свойства на грима. Въпреки че той е създаден с идеята да подчертае и извае нежните женски черти, много често сме ставали свидетели на смехотворни и плачевни резултати. Разбира се, за да постигнем желания ефект с помощта на макиаж, първо трябва да сме наясно какво ни отива. А колкото и да не ви се вярва, зодиакалният знак, под който сте родени, играе съществена роля в цялостното излъчване на една жена. Затова днес ви предлагаме да се запознаете с грима, който подхожда на вашата зодия.

Овен

Както всички добре знаем, Овенът е представител на огнените знаци, които се славят със своята дързост. Той обича да привлича внимание върху себе си, което означава, че преспокойно може да си позволи и по-предизвикателна визия.

Тъй като са родени лидери и държат всички да ги слушат, Овните трябва да акцентират най-вече върху устните си. Позволени са всякакви ярки цветове, като нашият съвет е очите да останат в поддържаща роля, подчертани само със спирала.

Телец

Дамите, родени под знака на Телец, са истински късметлийки! Те умеят да съчетават своята женствена чувственост, като едновременно с това остават здраво стъпили на земята.

Предизвикателните нюанси определено не са създадени за тях. Най-подходящите багри, които ще им помогнат да разкрият истинското си очарование, са нежните пастелни тонове, както и зеленото. Няма да сбъркат, ако се доверят на изящно подчертани скули в прасковени тонове.

Близнаци

Този зодиакален знак е известен с това, че не обича еднообразието и скуката. Дори нещо да му хареса изключително много, той ще продължи да експериментира, просто защото буйният му темперамент жадува за промени.

Точно затова гримът на Близнаци също трябва да е новаторски и нетипичен. Все още не е измислен цветът, който ще ги уплаши. Все пак, желателно е ежедневната визия да се сведе до перлени сенки и очна линия, а за вечерни мероприятия цялата цветна палитра е на тяхно разположение.

Рак

Като представител на водните знаци, Ракът е надарен с огромна емоционалност. За него най-важно е да запази хармонията между вътрешния и външния свят. Дори когато става дума за грим.

Идеалният „рачешки” макиаж включва много нежни и чувствени тонове, така че надали някога ще видите представител на зодията с опушени в черно очи. Всякакви бляскави текстури, в това число и гланц, акцентират достатъчно на мистичната страна на този знак, без да се натрапват.

Лъв

Подобно на Овена, при Лъвът ключовата дума е „страст”. Той обича да изразява себе си по начин, който може да се забележи от всички. Цветовете не го притесняват, стига да са съчетани стилно и да будят всеобщо възхищение.

Експресивните багри като алено червено, коралово и оранжево биха паснали идеално на огнената натура на Лъва. И обратното, дамите, родени под този знак, трябва да избягват сребърните и металически отблясъци.

Дева

Тази зодия е може би най-практичната от целия зодиак. Всъщност, надали ще имате възможността да видите Дева с изразителен и подчертаващ грим.

Тези дами са почитателки на естествената красота. При тях важи максимата „по-малкото е повече”. Чистото и свежо лице, допълнено от тънък слой спирала за мигли и малко балсам за устни, върши чудеса за Девите.

Везни

Балансът е движеща сила за Везните. Те търсят неговото проявление във всичко, което ги заобикаля, включително и в грима. Имат вроден естетически усет, който ги предпазва от макиажни недоразумения.

Тази зодия определено трябва да подчертава очите, като им придаде дълбочина и загадъчност. Идеалните цветове за тази цел са маслиново зелено, виолетово и тъмно синьо.

Скорпион

„Жилещата” зодия може да се похвали с характерните за водните знаци емоционалност и чувственост. За разлика от Раците и Рибите обаче, Скорпионите притежават една скрита агресивна нотка, която лесно може да се долови в погледа им.

Няма зодия, на която да й отива повече класиката в грима, а именно плътна очна линия и ярко червено червило. Други нюанси, с които Скорпионите могат да обагрят устните си, са малиново, боровинково и бургундско червено.

Стрелец

Жените Стрелци се отличават с ведрото си настроение и безкраен ентусиазъм. Дори и в най-сложната житейска ситуация, те успяват да запазят оптимизма си. Ето защо е желателно тази енергия да се пресъздаде и в грима на Стрелците.

Кобалтовото синьо, свежо розово и теменужено лилаво определено ще засияят върху клепачите на теми дами. Що се отнася до устните, всичко в телесната гама ще има положителен ефект.

Козирог

Тези дами определено са здраво стъпили на земята. Те рядко взимат непремислени решения и всяко действие е продиктувано от тибетската им мъдрост.

Тяхната сила определено е в устните, тъй като гримът на очите отклонява вниманието от тяхната практичност и сериозност. Ще изглеждат неотразими в подчертаващ скулите руж и тъмно драматично червило, може би в цвета на 2015 година – марсала.

Водолей

Има ли нужда да казваме, че Водолеите изпитват непоносимост към еднообразието? Те рядко се спират на конкретен стил на обличане, какво остава за грима.

Дали ще се спрат на тюркоазено синя спирала, или на тъмно лилаво червило, Водолеите винаги ще търсят начин да се откроят от тълпата. Затова не бива да се страхуват от експериментите, когато те са в допустими граници, разбира се.

Риби

Жените, родени под този знак, не обичат да се набиват на очи, но държат да изглеждат добре във всяка ситуация. Те ни си падат по дръзкия и нестандартен грим, но сякаш точно в това се крие чарът им.

Най-подходящият грим за тях е в телесната гама, но всички „водни” нюанси им стоят прекрасно. Този сезон могат да експериментират и с ментово зелено, което ще задоволи емоционалната им същност.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама