Гримьорът Кирил Гуцов разкрива коя е най-голямата грешка на жените в грима


Гримьорът Кирил Гуцов разкрива коя е най-голямата грешка на жените в грима
Снимка: Кирил Гуцов

Кирил Гуцов е млад, харизматичен и умее да създава красота само с едно размахване на своята четка и разбира се с подходящата козметика. 

Занимава се професионално с грим повече от седем години. Бил е редактор на модни списания, има и собствен блог, но неговата истинска стихия са профилът му в Инстаграм, където има над 21 000 последователи и гримьорството - доказано негова територия.

Това лято го видяхме и в ново амплоа - като жури на онлайн модния формат "Моят стил".

Срещнахме се с Кирил, за да разберем малко повече за емоциите около модното предаване и новите тенденции в грима. Ето какво ни сподели той:

 

Здравей, Кирил. Кога и как откри, че гримът е твоето призвание?

Бях редактор „Мода и красота” в едно уеб издание. Като започнеш да се развиваш в едни среди, хората са те чули – от тоя, от оня, някъде се е говорило за теб. И така, отивам на майка ми и баща ми да им купувам подаръци за Коледа. И дойде до мен една дама. Каза: „Здравейте! Искаме да станете гримьор за нашата марка”. И аз малко като по филмите - както са намерени Наоми Кембъл, Кейт Мос, на витрините, така и аз – на витрина намерен.

Коя е най-голямата ти професионална трудност до момента?

Разкъсването между инфлуенсър и гримьор, колкото вървят ръка за ръка, толкова се разминават и пътищата им. Не мога да разпределя времето и да дам и за двете поприще поравно.

 

Кои епохи намираш за най-вдъхновяващи по отношение на грим и стил?

Всяка епоха е изпъкнала с личности и характерни нотки, ако се представи гримът на 20-те във видео на песен от Ариана Гранде, всички от младото днес поколение ще смятат епохата за велика. Аз обожавам 50-те и 60-те години на 20-ти век , защото тогава е и възходът на червеното червило.

Какво мислиш за това, че гримът се феминзира. Не е ли съвсем нормално и мъжете да използват козметика?

За мен мъжете, хетеросексуалните мъже, могат да ползват пудра, коректор и продукт за вежди. Това трио ще помогне да не изглеждат с мазна кожа, очите да нямат тъмни кръгове, а веждите и брадата да не са рехави. Не е нормално мъж да ходи с цветни сенки и спирала или очна линия в ежедневието (смее се).

Какво научи от журирането си в "Моят стил" за себе си и за модата като цяло? Оправдаха ли се очакванията ти?

В България липсват такива предавания, за мен беше изживяване, което винаги ще помня. Искам да виждам повече такива предавания, които носят тази енергия на мода и да търсиш своя фаворит и да трепнеш с него. В България ми омръзна да гледам едни и същи лица във всички предавания.

 

Гримирал си много известни личности. Коя от тях намираш за най-интересна и вдъхновяваща?

Стоянка Мутафова беше лице, което ще помня цял живот, личност, лишена от изкуствена суета и представяща мотото: "Всяка възраст, има своето достойнство".

Коя е най-голямата ти професионална цел, която все още не си сбъднал?

Да съм гримьор на сериал. Мечтата ми е чрез грим да изградя образи, които се характеризират с определени грим техники. Хората да запомнят някоя актриса в ролята и на Жозефина, например с много светлите вежди или портокаловия руж.

 

Коя световно известна личност си мечтаеш да гримираш?

Нина Добрев, Мария Бакалова и Григор Димитров, това са световно известни личности за мен, с които лично се гордея.

Кои са продуктите за есен 2021-ва година?

Ролите в грима се разменят, ако до сега очите бяха с блясък, а устните с матов финиш. В предстоящия сезон очите ще са с матов ефект, а устните с мокър бляскав дори, леко желиран вид.

 

Коя е най-голямата грешка, която дамите допускат в грима си?

Не опознават себе си, опитват се да приличат на жена, която в момента е популярна и си купуват гримове, които отиват на нея. Лицето така или ще е копие на познато вече лице или ще изглежда нелепо, заради несъответствието на тена, костната структура или оттенъци на косата и очите.

Кирил, всяка жена тръпне в очакване да зададем въпроса как се постига перфектната очна линия?

Урок при мен в салона или се купува бюджетна очна линия и поне час свободно време за практика. Триеш и нанасяш, докато не се получи нещо, което ще ти допадне. Практиката е техниката, която е нужна.

 

И за финал - кои са трите козметични продукта, която всяка дама трябва да има в чантата си?

Маската за лице Royal Purple, заедно с българския бранд Ayan разработихме нощна маска, с любимите ми съставки. Действието е озаряващо и регенериращо. Продукт, който да подчертава веждите, защото дори да си уморен, подчертаните вежди отнемат фокуса на зрителния поглед от изтощения вид. Продукт за устни, които носи чувство за увереност и знаеш, че винаги ще ти стои добре.

 

Интервю на Илиана Симеонова

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама