Хитът на лято 2022: Сух педикюр


Хитът на лято 2022: Сух педикюр
Снимка: iStock

Лятото определено е сезонът, в който краката ни имат нужда от повече грижа. Ниските обувки, топлото време и повечето движение дават своето отражение в лицето на загрубели пети, олющен лак, мазоли и какво ли още не. Да, без съмнение сте свикнали да потапяте своите стъпала в бълбукащата вана за педикюр поне веднъж месечно, но може би това ще се промени. В зависимост от типа крака, сухият педикюр може да е по-добър вариант за вас. Неслучайно той вече е хит в много европейски страни.

1. Ако имате суха кожа и загрубели участъци

Сухият педикюр наистина работи добре върху супер суха кожа и мазоли, които са по-видими за вашата педикюристка, когато кожата не е мокра. Също така, потапянето на краката в топла вода може да доведе до разширяване и набъбване на кожата, което означава, че може да се отстрани доста по-голямо количество, отколкото е необходимо, което да доведе до болка след това.

2. Лакът издържа по-дълго

Сухите нокти могат да означават по-дълготраен лак. Как става това? Накисването във вода разширява ноктите, което означава, че след като те се свият обратно до оригиналния си размер, може да се появят пукнатини и джобове под самия лак.

3. Отнема по-малко време

Да, времето наистина е от съществено значение, когато денят ви е пълен със срещи и няма как да отделите час и половина в работен ден. Така че сухият педикюр несъмнено е по-бързият избор. Без необходимост от „накисване“, сушене и всякакви други глезотии, ще получите красиво оформени нокти и почистване за двойно по-малко време.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама