Как да използвате английска сол в бюти режима си


Как да използвате английска сол в бюти режима си
Снимка: iStock

Английската сол, позната също като магнезиев сулфат и епсoмова сол, е естествено срещащо се минерално съединение. Има много полезни приложения на английската сол, не само в медицината, а и в бита, градинарството и козметиката. Ние ще ви покажем 6 нейни приложения в бюти режима ви.

1. За ексфолиране

Ако отидете в престижен спа център, ще откриете, че те използват английска сол заради нейните ексфолиращи свойства. Можете да се поглезите с това лечение у дома, като използвате английска сол под душа или ваната, за да премахнете мъртвата кожа.

Направете смес от супена лъжица зехтин и шепа английска сол. Втрийте това върху цялата си мокра кожа и след това изплакнете обилно. Ексфолира и омекотява кожата.

Смесете половин чаена лъжичка английска сол с вашия почистващ крем, за да приготвите ексфолиращ почистващ препарат за лице. Масажирайте кожата си с него и я измийте със студена вода.

Вижте още: Нестандартни приложения на Английската сол

2. За повече обем на косата

Смесете равни части английска сол и балсам за коса. Нанесете тази смес върху косата си и я оставете да действа 20 минути. Измийте с хладка вода.

3. За почистване на лицето

Масажирайте кожата на лицето със смес от 1/2 чаена лъжичка английска сол и почистващ крем. След изплакване със студена вода подсушете кожата си с потупване. Това има ефект на дълбоко почистване на порите.

4. Натурален лек за акне

Пригответе разтвор с 2 чаши топла вода и 2 до 3 чаени лъжички английска сол. Накиснете кърпа в нея и покрийте лицето си (не очите) с топлата кърпа. Оставете да изстине. Най-добре е да сгънете кърпата и да покриете частично лицето си с нея. Третирайте останалите части на лицето си по същия начин. Измийте лицето си обилно с топла вода, за да премахнете всички следи от английска сол.

Вижте още: Ето какви са причините за акне по различните части на тялото

5. Релаксация и намаляване на стреса

Смесете две чаши английска сол във водата за ваната. Потопете се в нея за 12 минути или повече, три пъти седмично. Добавянето на няколко капки евкалиптово масло придава освежаващ аромат.

6. Срещу черни точки

Смесете 3 капки йод и 1 чаена лъжичка английска сол в половин чаша вряща вода. Накиснете памучен тампон в сместа и го нанесете върху черните точки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама