Как да се грижим за кожата и грима си, когато носим маска


Как да се грижим за кожата и грима си, когато носим маска
Снимка: iStock/Guliver

Когато СЗО за първи път ни препоръча да носим маски за лице, за да забавим разпространението на COVID-19, малко хора разбраха в каква съществена част от нашия живот ще се превърнат те съвсем скоро. И независимо колко устойчив оптимизъм вложихме в новите промени, истината е, че заради ежедневното носене на маска нашите рутинни грижи за кожата и грима изискват известна промяна. Ето някои от най-ценните съвети на професионалистите, благодарение на които ще запазите кожата си здрава и свежа през топлите месеци.

1. Оптимизирайте рутината си

Тези времена изискват изградена последователност. Избягвайте грубите ексфолианти и тежките кремове, които имат склонност да задълбочават „задръстванията”. Вместо това заложете само на нежен почистващ препарат, хидратиращ тоник, лек серум и слънцезащитен крем. Наблегнете на успокояващите кожата съставки като хиалуронова киселина, алое и ниацинамид. Не забравяйте да изчакате поне пет минути след нанасянето на последния продукт, преди да сложите маската си.

2. Използвайте хидратиращи спрейове

Всяка жена ще измине дълъг път в грижата за кожата заради необходимостта от носенето на маска. Най-важно е нежното почистване на кожата, за да се премахне задържаната пот и мръсотия след свалянето на маска. Ако имате отпечатъци или червени зони – използвайте лед. Не е лошо да въведете в рутината си и хидратиращ спрей, който да впръсквате всеки път, когато свалите маската си.

5 ПРИЧИНИ ДА НОСИТЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ В ГРАДА

3. Почиствайте маската си редовно

Важно е да почиствате редовно не само лицето си, но и маската. Честото пране е от ключово значение, за да не замърсите кожата си със себум, мръсотия или стар грим, останали по плата. Освен това, уверете се, че вашите предпасни средства са изработени от меки тъкани, които ще облекчат триенето - проблем, който може да създаде „микро сълзи” в кожата, и който внася бактерии, причиняващи акне.

4. Пропуснете фон дьо тена, ако е възможно

Честно казано, слагането на грим под маската може да запуши порите и да доведе до пъпки. Ако обаче наистина ви се налага да носите фон дьо тен, придържайте се към леките формули на водна основа. Когато свалите маската си, не забравяйте да туширате с матиращи листчета, които винаги трябва да имате в чантата си.

5. Фокусирайте се върху очите

Обърнете специално внимание на горната половина от лицето - поддържани вежди, подчертани мигли и смели щрихи. Това е идеалният момент да работите върху творческия си израз и да се забавлявате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама