Каква е разликата между хидратиращи и овлажняващи продукти


Каква е разликата между хидратиращи и овлажняващи продукти
Снимка: iStock/Guliver

Може би си мислите, че хидратацията е нещо, за което трябва да се тревожат само хората със суха или дехидратирана кожа. Но истината е, че кожата ви се нуждае от хидратация, за да изглежда и да се чувства по най-добрия начин –без значение от типа ѝ.

Но какво точно е хидратацията? Същото ли е като овлажняването? И с толкова много различни продукти, които претендират, че ви дават хидратираната кожа, за която жадувате, как да изберете такъв, който наистина дава на кожата ви мощната доза влага, от която се нуждае?

Вижте още: 5 основни бюти съвета за красива кожа след 30 години

От научна гледна точка овлажнителят е общ термин за видовете продукти:

емолиенти (мазнини и масла)

сквален (масло)

овлажнители

оклузиви

Но в света на маркетинга и света, в който купуваме продукти, терминологията претърпя промяна. И макар все още да няма златен стандарт за това, което разграничава хидрататор и овлажнител, в по-голямата си част марките използват тези термини, за да разграничат как кожата ви получава влагата, от която се нуждае. И така...

Овлажняващи продукти съдържат съставки на маслена основа, включително оклузивни агенти, като вазелин или минерално масло, и емолиенти като естери и растителни масла. Те действат, като създават уплътнение върху повърхността на кожата, което предотвратява напускането на вода. Правят кожата по-гладка и по-малко суха.

Вижте още: "Лате" грим: Бюти трендът на лято 2023 (ВИДЕО)

Хидратиращите продукти имат съставки като глицерин или хиалуронова киселина, които абсорбират вода от атмосферата или кожата и я задържат на място.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама