Какво трябва да знаете за миглопластиката


Какво трябва да знаете за миглопластиката
Снимка: iStock

Миглопласитката отдавна не е нещо, до което имат достъп само известните личности. Красивите мигли правят погледа по-изразителен, карат очите да изглеждат по-големи и привличат вниманието. Но това не е всичко. Дългите и добре направени мигли не само ви карат да се чувствате по-красиви, но и ви спестяват време пред огледалото.

Какви видове изкуствени мигли има?

Изработени от норка, самур, коприна, кашмир или синтетичен акрил, миглите се предлагат в различни комбинации от материал и извивка.

Важно е извивката на изкуствените мигли да следва извиването на вашите естествени мигли. С толкова много различни форми на лицето е важно да сте сигурни, че човекът, който ще ви сложи миглите, е професионалист и ще избере най-добрата извивка според лицето ви.

Колко време отнема поставянето на изкуствени мигли?

Първоначалният процес отнема около два часа, докато поддръжката, която се прави на всеки две до три седмици, може да отнеме един час. Времето за извършване на процедурата е такова, защото всеки косъм се прикрепя към миглите, един по един, а това изисква прецизност и време.

ВИЖТЕ ТУК КАК ПРАВИЛНО ДА СИ ПОСТАВЯТЕ ИЗКУСТВЕНИ МИГЛИ

Боли ли?

Това е може би един от въпросите, който всеки си задава, когато се подлага на непозната за него процедура. Може би ще изпитате леко безпокойство, знаейки че инструменти като ножици и пинцети оперират толкова близо до окото ви, но не се притеснявайте. Очите са затворени през целия процес и той е напълно безболезнен.

Колко време издържат изкуствените мигли?

Ще се разделяте с изкуствена мигла всеки път, в който губите една от естествените си. Това се случва приблизително на всеки 6 до 8 седмици. Известно е, че жените губят около 20 мигли седмично.

Можете ли да нанасяте спирала върху изкуствени мигли?

Изкуствените мигли ви позволяват спокойно да забравите за спиралата, очната линия и уреда за извиване на мигли. Това ви спестява няколко минути сутрин, когато се оправяте да излезете. Ако все пак изпитате нужда да сложите спирала, нанесете таква, която е на водна основа и съдържа подхранващи съставки като витамин В5. Така след това ще ви бъде лесно да я изтриете от миглите си, без да наранявате удълженията.

Как да се грижите за изкуствените си мигли?

Като начало, избягвайте да мокрите миглите си през първите 24-48 часа от поставянето. Така ще дадете възможност на лепилото да стегне добре и ще задържите миглите си максимално дълго. Избягвайте продуктите за очи на маслена основа, гел очна линия и водоустойчива спирала, които са трудни за сваляне дори при нормални обстоятелства. Не използвайте памучен тампон, защото той може да се заплете в миглите и да ги издърпа.

Ако обичате да спите по корем, сдобийте се със сатенена или копринена калъфка за възглавница. Те са по-щадящи, лицето се плъзга леко по-тях и има по-малка вероятност миглите ви да паднат при сън.

Как да почиствате миглите си?

Когато почиствате миглите си, използвайте нежен, почистващ препарат, създаден специално за изкуствени мигли или такъв, който не съдържа масла. Маслата могат да отслабят лепилото и да причинят преждевременно отлепяне на удълженията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама