Красота отвътре: Kак да станем по-привлекателни


Красота отвътре: Kак да станем по-привлекателни
Снимка: iStock

Повечето от нас, в една или друга степен, страдаме от чувство за малоценност, когато става въпрос за оценка на собствената ни привлекателност. Има много статии за това как да станем по-привлекателни. Цяла индустрия е посветена на подобряване на външния вид и физическата привлекателност. Но има фундаментална разлика между физическата красота и привлекателността. Физическите данни влияят върху първото впечатление за човек. Но първият поглед и първите впечатления са мимолетни. С течение на времето, когато опознаете по-добре човек, обръщате повече внимание на неговите личностни черти и характер, отколкото на външния вид. Има много ослепителни хора, които са грозни вътре в себе си и това бързо става забележимо. Затова, когато мислите за увеличаване на своята привлекателност, не се фокусирайте върху външния вид. Съсредоточете се върху вътрешния си свят. Бъдете красиви вътре и го излъчвайте към външния свят. В крайна сметка истинската красота е вътре в нас!

Усмихвайте се

Усмихнете се! Усмихнете се с очите си. Дори когато не искате да го правите. Колкото и да е ужасно настроението ви, ако се принудите да се усмихнете, скоро ще се почувствате много по-добре. Започнете деня с усмивка към себе си пред огледалото. Покажете си, че обичате себе си. Не анализирайте недостатъците си - обичайте това, което виждате, и вижте какво обичате!

Накарайте хората около вас да се усмихват. Направете и кажете това, което прави другите щастливи.

НЯКОЛКО ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА САМО ЗА ЖЕНИ

Бъдете благодарни

Благодарността ви прави красиви. Ако виждате някой да се оплаква от нещо, което друг човек намира за невероятно красиво, знаете колко грозно е това поведение. Затова бъдете благодарни за това, което имате. С любов променете това, което бихте искали да промените, но никога не приемайте нищо за даденост и никога не се оплаквайте. Ако можете да промените нещо, направете го, ако не можете, свикнете с него.

Проявете интерес, ентусиазъм, активност, откритост и оптимизъм

Покажете своята жизнерадост. Ако се чувствате депресирани и постоянно се питате: "Защо? Какъв е смисълът?", автоматично ставате непривлекателни. И другите хора вдигат вашите вибрации. Ако ви е скучно... скучно ви е. Ако сте обезкуражени, сте обезкуражени. Намерете нещо, което да запали искра във вас и се потопете в него с всичко, което имате. Научете се да цените и да се възхищавате на красивия, заплетен, сложен свят, в който живеем, и оставете своя отпечатък върху него.

Проявете интерес към други хора

Намерете скрити съкровища у хората: необичайни житейски истории, личностни черти, интересни хобита, мисли и идеи. Понякога дори най-скучните хора живеят фантастичен живот. Те просто не знаят как да го изразят. Може би има какво да извлечете от тях.

Бъдете честни и истински

Вие сте 100% уникални. Никъде по света няма човек като вас! Вие сте уникална смесица от мнения, идеи, интереси и умения. Ако имате ниска самооценка, култивирайте се. Получете нови знания. Подобрете уменията си. Покажете на хората кои сте. Действия и резултати са нужни, а не думи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама