Няколко полезни съвета САМО за жени


Няколко полезни съвета САМО за жени
Снимка: iStock

Не е тайна, че представителките на нежния пол са доста по-суетни. Понякога, обаче, когато работите много, имате семейство и трябва да се грижите за дом, рядко ви остава време, в което да се погрижите за себе си. Затова ви представяме няколко много полезни съвета:

* Най-добрият начин да съхранявате своите скъпи бижута е в найлонови торбички. Така скъпоценностите ще запазят блясъка си и няма да потъмнеят.

* Ако искате краката ви да изглеждат по дълги и стройни, носете обувки с токчета в телесен цвят. Тъмните обувки правят краката да изглеждат по-къси, а по-светлите тонове създават илюзията, че краката ви са с няколко сантиметра по-дълги.

* Бебешката пудра може да е чудесно решение да се отървете от мазни петна по дамските чанти. Необходимо е само да потъркате местата с нея и да я оставете да престои една нощ. До сутринта петната ще са изчезнали

* Никога не перете банския си костюм в пералнята, а винаги на ръка. Така може да го повредите и той да загуби своята еластичност.

* За да предпазите чорaпогащника или фините си чорапи от бримки, просто напръскайте с лак за коса. Но не прекалявайте!

ВИТАМИНИ ЗА ЗДРАВА И КРАСИВА КОЖА

* Увийте празна бутилка от любимия си парфюм в носна кърпичка и я пъхнете в чекмеджето с бельото за един фин и приятен аромат.

* Ако обувките ви за трениране имат неприятна миризма, сложете две-три супени лъжици сода за хляб в тях, като гледате да се разпредели равномерно. Тя ще поеме всяка лоша миризма от обувките. 

* Едно от най-досадните и трудни неща е отлепянето на дъвка. Това може да стане най-лесно, като върху нея поставите парче лед, което предварително сте обвили в плат.

* Велурени обувки може да почистите лесно, като използвате парче стар, твърд хляб. Внимателно разтъркайте мръсотията и петната ще изчезнат моментално.

* Как лакът ви за нокти да изсъхне по-бързо? Много е просто - поставете ръцете си под студена струя вода и изчакайте три минути. Лакът ще изсъхне много по-бързо, отколкото сте очаквали.

* Когато изперете обувките си, оставете ги да изсъхнат по естествен начин, на открито. Изкуствената топлина ще изсуши кожата и продължителността на живота на обувката ще се намали наполовина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама