Любопитни неща, които се възприемат за секси в някои държави по света


Любопитни неща, които се възприемат за секси в някои държави по света
Снимка: iStock/Guliver

Идеалите за красота варират от държава до държава. Привлекателността е нещо субективно - това, което се харесва на едни, може да е грозно за други. За щастие, в някои държави по света именно физическите дефекти могат да се окажат очарователни.

Япония – криви зъби

На запад белите и равни зъби са еталон за красива и привлекателна усмивка. В Япония е тъкмо обратното. Там на мода са т.нар. "яеба" или криви зъби. Смята се, че хората са по-чаровни, ако притежават тази характеристика. Някои салони дори продават изкуствени криви зъби, които струват по 400 долара.

Западна Африка, Нова Гвинея – белези

Жителите на Нова Гвинея и някои други страни в Африка все още декорират телата си с различни "артистични" белези. Мъжете обикновено ги получават по време на специална посвещаваща церемония, докато за жените тези "татуировки" се възприемат за индикация за голяма красота.

Южна Корея – лице с формата на сърце

В Южна Корея пластичната хирургия е широкоразпространена. Там тя е нещо напълно нормално. Като основен белег за красота се възприема лицето с формата на сърце. За да го получат, много корейки са склонни да изтърпят редица комплексни операции. Някои от тях са свързани със счупване на костите в челюстта на три места, отстраняване на централната и слепването на останалите две, за да се оформи по заострена брадичка. След това ъглите на брадичката се заоблят. Дълго време човек не може да яде твърда храна след подобна манипулация.

Китай, Тайланд – бледа кожа

В много райони на Азия бялата кожа е издигната в култ. Индустрията, предлагаща мазила за избелване, има милиарди долари оборот, въпреки че много от продуктите са свързани със здравословни проблеми като нарушена функция на бъбреците и др.

Народът фула – високо чело

Най-важната характеристика за една жена от народа фула – племе от Африка - е високото чело. Ето защо някои дами премахват части от косата си, за да създадат илюзията за подобно нещо. Подобен обичай се е наблюдавал и в средновековна Европа, когато жените са премахвали близо половината от косата си.

Таджикистан – една вежда

В някои региони на Таджикистан за красиво се възприема, когато веждите са слети в една. Ако това не се е случило по естествен път, много дами нанасят грим между пространството, за да ги съединят. Местните хора са убедени, че слетите вежди са индикация, че човекът ще води добър живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама