Микроблейдинг или пудра ефект: Кое е по-доброто и как да изберете


Микроблейдинг или пудра ефект: Кое е по-доброто и как да изберете
Снимка: iStock

Въпреки че някои от нас израснаха, учейки се как да оформят веждите си или да посещават местния салон, разнообразието от техники за поддържане на идеалната форма е огромно и изкушаващо! Заедно с ламинирането, добавяме още две популярни опции към списъка: микроблейдинг и пудра ефект. И двете са в тенденция, но как да изберете? Като се запознаете по-отблизо с техниките, разбира се!

Вижте още: Тайната на невероятната кожа на Ан Хатауей

Какво е микроблейдинг и какво пудра ефект?

Микроблейдингът е полуперманентна услуга, която включва създаване на индивидуални, малки чертички, подобни на косъмчета, с помощта на устройство, пълно с малки, фини игли. Тази сложна техника създава илюзията за естествено изглеждащи вежди. Популярна е, защото ви дава възможност да подобрите веждите си с помощта на технологията за перманентен грим, като същевременно не изглеждат твърде боядисани или изкуствени.

От друга страна, прахообразните вежди, известни още като пудра ефект, са полуперманентна техника, при която малки точки пигмент се нанасят върху кожата с помощта на цифрова машина или ръчен инструмент. Известни са също като омбре вежди, защото по-светъл нюанс се използва в предната част на веждите и става все по-тъмен към опашката, за да създаде градиращ ефект. Пудрата е толкова желана, защото имитира грима за вежди, който виждаме в Instagram и TikTok.

Какви са предимствата на микроблейдинга и пудра ефекта?

Ако имате тънки или редки вежди, микроблейдингът може да ви помогне да запълните тези празнини. Техниката също е напълно персонализирана, за да пасне на желаната от вас естетика. Независимо дали искате пухкави или супер дефинирани вежди, микроблейдингът ви позволява да постигнете това.

Ако имате гъсти вежди, прахообразните вежди могат да ви помогнат да ги дефинирате и оформите. Техниката е по-малко инвазивна, така че е по-щадяща опция за тези с чувствителна или склонна към акне кожа.

Вижте още: Използвайте това, за да имате по-гъсти вежди

Колко време отнемат процедурите?

Микроблейдингът може да отнеме един до два часа. Първо върху зоната се нанася обезболяващ крем, за да се намали болката. След това специалистът потапя инструмента в пигмента и се захваща за работа, нанасяйки отделни щрихи върху веждите. Накрая се нанася успокояващ крем, който подпомага заздравяването на кожата. Процесът на омре веждите е подобен като времетраене и последователност.

Колко дълго издържа първоначалният ефект?

Микроблейдингът може да продължи година или две в зависимост от вашия тип кожа, излагане на слънце и начин на живот. Мастилото има тенденция да избледнява по-бързо при по-мазна кожа, така че може би е добра идея да правите корекция на всеки 12-18 месеца. При пудрените вежди ефектът е още по-кратък и е добрв веднъж годишно да ходите на ретуш.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама