Тайната на невероятната кожа на Ан Хатауей


Тайната на невероятната кожа на Ан Хатауей
Снимка: Getty Images

Не можете да върнете времето назад, но можете да остареете добре – и Ан Хатауей го прави. Любимият специалист за лице на 41-годишната актриса, Су-Ман, споделя своите съвети за свежа, чиста, блестяща кожа на всяка възраст.

"Ан е невероятно дисциплинирана, когато става въпрос за кожата ѝ", казва Су-Ман. Ето и 5 неща, които козметичката съвета холивудската звезда.

1. Масажирайте, докато почиствате

"Включете ежедневния масаж на лицето в режима си за грижа за кожата. Може да е кратко – само две минути и половина сутрин и още две минути и половина вечер са всичко, от което се нуждаете. Ако имате време, можете да нанесете масло преди масаж, но аз обичам да го правя, докато почиствам. Текстурата на вашия почистващ препарат също е важна – той трябва да се плъзга по кожата ви, без да се влачи."

Вижте още: С тези 5 храни ще върнете младежкия вид на кожата си

2. Движете се

"Що се отнася до мен, ключът към страхотния външен вид е движението. Това е един от най-мощните начини да възстановите и излекувате тялото си. Не става въпрос само за калории – движението балансира и стимулира нашата физиология. Знаем, че физическата активност може да намали хроничните болести, свързани със стареенето, но също така помага за подобряване на физическото и психическото здраве и общото благосъстояние."

3. Комбинирайте ексфолирането с хидратацията

"За да озарите и обновите кожата, използвайте ексфолиант, за да премахнете мъртвите кожни клетки и нанесете тоник и серум, преди да ги запечатате с хидратираща шийт маска. След това изчакайте 15 минути, преди да премахнете маската и да нанесете околоочен крем и овлажнител. Правете това поне веднъж седмично."

4. Слънцезащитата не подлежи на обсъждане

"Моите клиенти, които избягват слънцето, имат безупречна кожа. Имаме нужда от слънце, не на последно място защото ни прави щастливи. Изберете внимателно времето, което прекарвате на слънце и винаги носете SPF. Препоръчвам SPF30 на моите клиенти – всичко по-високо е излишно. Не забравяйте и кожата под врата си: нанасянето на слънцезащита върху гърдите и горната част на ръцете ви е от решаващо значение."

Вижте още: 4 начина да стимулирате производството на колаген

5. Правете маска сутрин

"Толкова много хора правят грешката да слагат маска на лицето си преди лягане. Искате да засияете и да излезете, а не да засияете и да си легнете! Маските са най-добри сутрин, когато искате да излезете от къщата в най-добрия си вид; комбинирайте ги с масаж на лицето, за да събудите летаргичната кожа и да намалите подпухналостта."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама