Мощно натурално масло за рядка и тънка коса


Мощно натурално масло за рядка и тънка коса
Снимка: iStock

Ако забележите, че косата ви е станала по-рядка и тънка, трябва да направите нещо. Ще ви препоръчаме да се доверите на силата на природата, като сами си направите масло с мощен ефект.

Имате нужда от:

2 супени лъжици масло от черен кимион

2 супени лъжици масло от амла

няколко капки етерично масло от розмарин

Инструкции:

Смесете всички съставки, след това разделете косата си и нанесете това масло върху целия скалп и косата. Внимателно го масажирайте с кръгови движения и след това го оставете да подейства за 30 до 40 минути. Накрая изплакнете, измийте с шампоан и стилизирайте, както винаги.

Вижте още: 3 начина да подобрите структурата на косата

Защо тези масла са ефективни

Масло от черен кимион

Маслото от черен кимион е богато на хранителни вещества, които могат да помогнат за подхранването на космените фоликули, като на свой ред възстановяват растежа на косата. Съдържа омега-3, които помагат за увеличаване на кръвообращението в скалпа, като на свой ред насърчават растежа на косата и намаляват косопада.

Масло от амла

Маслото от амла е пълно с витамин С, а витамин С помага на тялото ви да абсорбира желязото, което е основен минерал, необходим за косата и растежа на косата.

Вижте още: Масло от розмарин: Хит в TikTok и панацея за косата (ВИДЕО)

Етерично масло от розмарин

Правилното кръвообращение е от изключително значение, защото когато кръвта тече към скалпа, тя може да активизира растежа на космения фоликул отвътре и да стимулира по-добър растеж на косата от корена, така че да расте по-силна и по-здрава. Етеричното масло от розмарин може да спомогне за насърчаване на по-добро кръвообращение в скалпа за възстановяване на изтънялата коса, тъй като в определени моменти космените фоликули остават латентни и правилното активизиране може да помогне да започне да расте косата отново.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама