НЕ правете тези 4 неща с косата си, състаряват ви


НЕ правете тези 4 неща с косата си, състаряват ви
Снимка: iStock

Добре поддържаната коса може да подчертае чертите на лицето и да прикрие недостатъците, докато неправилно избраната прическа или цвят на косата могат да имат обратния ефект. Ето 4 често срещани грешки, които ни карат да изглеждаме по-възрастни. 

1. Твърде тъмна коса

На първо място, при тъмна коса израсналите корени са по-видими. Второ, ако имате светла кожа, тъмната коса ще засили нейните несъвършенства. 

Вижте още: 4 начина да прикриете побеляла коса, без да я боядисвате

2. Боядисване в студени руси нюанси

На блондинките с по-топъл тен на кожата не им отиват студени нюанси като пепеляво или платинено русо, защото такива цветове подчертават несъвършенствата на лицата им и ги карат да изглеждат много бледи. По-добре е да изберат топли нюанси.

3. Коса, сресана назад

Когато отворите напълно челото си, привличате допълнително внимание към несъвършенствата на кожата ви и към бръчките по челото.

Вижте още: Разбиваме 4 упорити мита за косата

4. Дълга коса без обем

Космените фоликули не са толкова активни с напредването на възрастта, а мастните жлези произвеждат по-малко кожен секрет. В резултат на това косата става по-тънка, чуплива и губи обема си. Ако сте се сблъскали с този проблем, трябва да изберете по-къса прическа, за да имате обем.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама