Нов тренд: Анти-ейдж процедури с микроток


Нов тренд: Анти-ейдж процедури с микроток
Снимка: iStock/Guliver

Бюти индустрията изобилства от високотехнологични продукти, услуги и уреди за грижа за кожата. Трендовете идват и си отиват със скоростта на светлината, но има един, който е тук, за да остане. Всъщност, процедурите с микроток не са някаква нова приумица, защото методът се използва с медицински цели от 80-те години на миналия век, но в онези години употребата му е лимитирана до мускулна стимулация за лечение на парализа на Бел. Към днешна дата микротокът намира доста по-широко приложение и се възприема като безболезнен начин да заведете лицето си на фитнес. Ние така и направихме, тествайки едно много сладко и иновативно устройство за лифтинг на лице с микроток FOREO BEAR. По-надолу ще ви разкажем за него, но първо да поговорим за микротока по принцип.

Какво представляват микротокът?

Микротокът е ток с много ниско напрежение, който стимулира производството на АТФ (аденозин трифосфат), което от своя страна насърчава синтеза на структурни протеини като еластин и колаген. Колагенът е основният протеин, който тялото ви използва за изграждане на мускули.

Всеки човек има общо 43 мускула на лицето и 26 на шията, които с времето губят своята стегнатост и тонус, но благодарение на микротоковата технология, всички тези мускули могат да бъдат тренирани, което позволява да имаме по-стегната кожа и по-изваяно лице.

Какви ползи носи?

Стремежът към това да забавим времето поне за малко никога не свършва. Микротоковите процедури за лице са едно от последните нововъведения, които освен със страхотни резултати, могат да се похвалят и с факта, че са неинвазивни и безболезнени. Освен това, не изискват никакво време за възстановяване. Ето какво постигате само с една процедура с миктоток:

- Производство на колаген в дермата

- Изглаждане на фините линии и мимически бръчки

- По-изваяни скули, брадичка, вежди и нос

Може ли да се работи с микроток у дома?

Разбира се, в днешния забързан свят всеки се опитва да оптимизира времето и разходите си. Процедурите с микроток в салон могат да ви излязат доста скъпо, в сравнение с домашно устройство.

Ние решихме да пробваме FOREO BEAR - уред за тонизиране на кожата с микроток, който извежда фитнеса на лицето на съвсем ново ниво. Той използва напреднала микротокова технология и T-Sonic пулсации, за да тренира и стимулира над 65-те мускула на лицето и шията. Bear стяга и енергизира кожата за младежки, контуриран вид, осигурявайки ви професионална терапия в уюта на дома ви. Стимулиращите микротокове тонизират кожата, докато T-Sonic пулсациите, които са запазена марка на Foreo, отпускат точките на напрежение на лицевите мускули, изглаждайки фините линии и бръчици.

"T" в T-Sonic е съкращение от трансдермално – наречени са така, защото тези пулсации преминават през външните слоеве на кожата. Когато са насочени към зони, предразположени към поява на бръчки, T-Sonic пулсациите помагат за отпускане на точките на напрежение на лицевите мускули и за изглаждане фините линии и бръчки. Те също така подобряват притока на кръв, намаляват подпухналостта и тъмните кръгове и подобряват усвояването на всякакви козметични продукти, оставяйки кожата ви с младежки блясък.

FOREO BEAR разполага и с патентована анти-шокова система (Anti-Shock System), която го прави най-сигурното устройство с микроток в света. Интелигентните сензори измерват устойчивостта на кожата ви на електричество, след което автоматично настройват и регулират интензивността така, че процедурата да бъде ефективна и с нулев дискомфорт за потребителя!

Средно голямата повърхност на сферите означава, че те могат да обработват по-големи площи и същевременно да насочват действието си концентрирано върху всяка малка фина линия с прецизна грижа. Когато използвате микроток, кожните клетки се разграждат и след това порастват отново по-силни, по същия начин както се случва с вашите мускули след вдигане на тежести. Докато признаците на стареене се заличават в епидермисния (горния) слой на кожата, Bear работи едновременно и на нивото на дермисния (най-дълбокият) слой на кожата, за да се получи стегнат и тонизиран външен вид.

Работата с FOREO BEAR е изключително лесна. Свалихме приложението, свързахме телефона си с уреда, персонализирахме го според типа кожа, след което просто следвахме стъпките, показани във видеото. Предварително трябва да нанесете специалния серум на марката или друг хидратиращ продукт, за да има по-голям ефект. Усещането е приятно, може да регулирате интензитета, а също така има опция да масажирате лицето с или без T-Sonic пулсации. След няколко процедури ще забележите видими резултати.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички