По женски: Време е жените да си върнем тялото!


По женски: Време е жените да си върнем тялото!
Снимка: iStock/Guliver

"Пясъчен часовник, чух радостно възклицание. Ябълка, чух в близост до мен, с лека тъга в гласа. О, не! Круша! Ами сега какво ще правя? В следващата част на събитието ще ви споделя насоки как да коригирате фигурата си и да и придаде по-балансирана форма, чухме спокойния глас на водещата. Отдъхнахме си с облекчение.“

Не това не се случва в магазин за плод и зеленчук, а в сесия за определяне на формата на тялото ти. Това, което виждам днес е, че често модата и идеите в списанията ни съветват как да коригираме своите тела, лица, коси. Как да се приближим до гладката кожа, лъскавата коса, пропорционалната фигура, която е изправена пред нас, като еталон за красота. Поглъщаме следните съвети и насоки: ако познаваш формата на тялото си, а всяка жена трябва да я знае, ще можеш да намериш дрехите, които те вталяват; носете разкроени поли, които замаскирват по-широкия ви ханш, носете дрехи, които създават илюзията за талия, създайте извивки и изтъквайте слабите си ръце и крака, прикрийте коремчето си, като носите туники, блузи или рокли, които са пристегнати под бюста и се спускат свободно надолу, носете по-къси поли, за да покажете краката си и да отвлечете вниманието от средната част на тялото си.

Учат ни да се срамуваме от тялото си и да търсим начин да го прикрием, коригираме и така загубваме връзка с красотата, която носим. Да, най-вероятно отвън ще сме пропорционални, но дали ще се чувстваме красиви?

Само си припомни какво е усещането да си в съблекалнята на магазин. Често изпитваме една, бих я нарекла, фина тъга, когато погледнем тялото си, защото виждаме колко е различно, несъвършено спрямо всички тела от кориците на любимите ни списания. Изкачат ни мисли: аз не съм достатъчно слаба или стегната, или закръглена, или във форма, или млада.

Изследвания показват, че номер едно желание на момичетата на възраст между 11 – 17 години е да са по-слаби! Познавам това желание, пожелавала съм си го, даже съм гладувала, за да го постигна. Може и на теб да ти звучи познато.

"Трябва ли цял живот да позволяваме на други да ни отвличат от тялото ни, да го съдят, да го намират за непълноценно?"  Клариса Пинкола Естес

Чрез тялото си ти общуваш, ти чувстваш, ти се движиш, ти прегръщаш, ти виждаш света. И като всяко живо нещо на нашата планета и тялото ти има нужда от грижа. Сигурна съм, че ти се появи картина от спа център и релаксиращ масаж. Но искам да ти споделя, че тялото ти има нужда от твоята емоционална грижа. Да точно така, емоционална грижа. Тя включва да го галиш, да присъстваш за него, или в неговия случай, в него, да му говориш красиви думи, да го чуваш и да го приемаш такова, каквото е.

Всяко тяло е различно, уникално и автентично. Това е твоята природна форма. Когато не приемаш своята природна форма или се стремиш да приемеш друга такава, настъпва дисбаланс, тогава имаш усещането, че не пасваш в този свят, че нещо не е както трябва, че влагаш много енергия да поддържаш форма, която не е твоята и се изморяваш. Помисли над тези думи.

Някъде през годините назад, аз, ти, нашите родители, техните родители, техните родители са изгубили мъдростта да зачитаме собствената си форма и да приемаме себе си изцяло.

Време е жените да си върнем тялото, да си върнем усещането за красота, да си върнем почитането на природата във всяка от нас.

Природата е разнообразна, тя не следва идеали, модели, стандарти, особено, тези, които обезценяват или гледат да те коригират, за да бъдем всички еднакви и съвършени. Време е да спрем да изстискваме сочността си във всяка съблекалня. Време е да се влюбим в естественото, в многоликостта и да си позволим да изразяваме красотата си, която носим и чрез дрехите и бижутата си. Време е да покажем на света красотата си!

Следващият път, когато влезеш в съблекалня, моля те припомни си следното:

1.Красотата идва в различна форма, размер, цвят, черти на лицето, движение на тялото. Почитането на личната ти красота е това, което те прави красива, а не прикриването на „недостатъците ти".

2. Ако не харесваш това, което виждаш в огледалото, проблемът е в избора ти на дреха, а не ти! Връщам те на модата и списанията отново. Те са част от живота ни години наред и не ни учат как да почитаме природата в себе си, как да изразяваме богатия си вътрешен свят чрез дрехите, те ни учат да се прикриваме, коригираме и да изглеждаме красиво, а не да се чувстваме красиви. Често ни се втълпява, че стилът е нещо много сложно и само стилистите могат да ти кажат кое е подходящо за теб. Така израстваме неуки и неспособни да избираме дрехи за себе си, които да изразяват вътрешната ни красота. Не ни липсва красота! Липсват ни насоки, знание, фокус, които да ни поведат по пътя да изразяваме красотата си, защото всяка жена заслужава да изглежда красиво. Това ме вдъхнови и да сътворя тренинга Дрескод СЕБЕ СИ. Има начин да си духовна, осъзната и да изглеждаш прекрасно и с най-голяма радост ще ти го споделя!

3. Отговорът на въпроса "Достатъчна ли съм?“ е винаги един и същ

ДА! Напиши си го на огледалото, позволи си да го повярваш, да потъне в теб. Ти си достатъчно ценна, красива, умна и каквото поискаш! Точка. Позволи на тялото си да се движи свободно, облечи го красиво в синхрон с вътрешната си красота и го подкрепи с най-нежните си думи, защото то съхранява теб.

Бъди Вдъхновяваща Жена,

Марина

Марина Байрактарова е Консултант по женственост и любовен психолог. Нейната мисия е да бъде любяща подкрепа, разбиране и мъдрост на жената поела по пътя на обичането и свързването със себе си, за да сътвори живот, в който да живее свободна, смело показваща дарбите и красотата си, без вина и срам. Живот, в който с лекота да привлича и избира подходящия за нея мъж,  с който да се чувства видяна, чута, ценна, обичана и обичаща.

П.П  Сподели на близките на сърцето си и бъди част от жените, които вдъхновяват жени. Каня те да споделиш своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама