Развенчаните митове за лазерната епилация


Развенчаните митове за лазерната епилация
Снимка: Архив

Мнозина смятат, че прилагането на лазерна епилация е метод, който се прилага веднъж завинаги. Всъщност наистина това е ефективна терапия, която с търпение и постоянство може да има впечатляващ ефект. На практика днес не се предлага никакъв друг подобен метод, който да гарантира над 90 % положителни резултати. но има и доста митове, които се тиражират в Интернет пространството, които биха могли да внесат доза недоверие в този съвременен обезкосмяващ метод.

- Първо – с една процедура гладка кожа. Пълен абсурд! За да има дълготраен ефект от прилагането на лазерна епилация е добре да се направят достатъчно процедури като минимума за някои зони е 5 на брой.

- Второ – правите процедури, когато си пожелаете. Невярно! Най-подходящия сезон за лазерна епилация е зимата и отчасти есента, когато кожата не е изложена на агресивното слънце. Прекомерното излагане след терапия на слънце може да предизвика сериозни възпаления на кожата и да я направи много чувствителна.

- Трето – лазерната терапия изгаря кожата. Това граничи с нетрезвия разум и само хора, които нямат никаква представа от лазерна терапия твърдят подобни измислици. Лазерът е напълно щадящ кожата и се прилага както на лицето така и на други зони на тялото без да нанася каквито и да било изгаряния.

- Четвърто – не всеки човек може да ползва метода за обезкосмяване. Напротив! Тъй като лазерната епилация е напълно безвредна тя може да се ползва както от мъже, жени и то на различна възраст, без това да води до някакъв дисбаланс или дискомфорт.

- Пето - процедурата е твърде болезнена. Невярно! Факт е, че лазерната епилация е най-безболезнения метод, който се прилага в наши дни като средство за трайно премахване на нежеланите косми.

Разбира се, има още десетина нелогични мита за лазерната епилация, които наистина са доста абсурдни и могат да разколебаят желаещите да се подложат на тази процедура. Затова е препоръчително да се доверите на лекари и специалисти, отколкото на множеството неверни и подвеждащи данни във виртуалното пространство.

Вижте повече за цените на лазерната епилация.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама