Руски маникюр: Всичко, което трябва да знаете за тенденцията


Руски маникюр: Всичко, което трябва да знаете за тенденцията
Снимка: iStock/Guliver

Както всеки друг сезон, посрещаме есента с много ентусиазъм и красиви нокти. Гел маникюрът е източник на много градски легенди за красота. Някои хора твърдят, че този тип лак е отговорен за лющещите се, слаби нокти, за късането на кожичките и други проблеми. Разбира се, много са и феновете на гел лака, които се възхищават на това козметично изобретение, благодарение на което се радват на мечтания блясък, продължаващ седмици.

Вижте още: 6 тенденции при при маникюра за тази есен

Напоследък все по-популярен става „руският“ маникюр. Днес ще ви запознаем по-отблизо с него.

Този маникюр се отличава със своята сложност и внимание към детайла. Но това също го прави доста обсъждан сред маникюристи, лекари и клиенти. И така...

Какво е руски маникюр?

Това, което отличава този маникюр от традиционния, е обработката на кожичките. При него се използва електрическа пила, за да се отвори епонихиума и премахне кутикулата. Това позволява на маникюристката да бръкне дълбоко в този джоб, за да нанесе лак, така че вашият маникюр да е безупречен и да издържи доста по-дълго.

Колко време отнема?

Третирането започва с обработка на кожичките, последвано от оформяне на нокътя или добавяне на дължина. След това се добавя цветният лак. Ако си правите руски маникюр, трябва да си отделите повече време. Поради сложността на обработката на кожичките, едноцветният маникюр може да отнеме около три часа.

Колко струва и колко време трае?

Цената на руския маникюр варира в зависимост от вашето местоположение и самия салон, в който предлагат услугата. Но ако за традиционния вариант цените варират между 25 и 50 лева, то руският излиза между 60-80 лева.

Ефектът, разбира се, варира в зависимост от това колко бързо растат ноктите ви, но съвсем спокойно можете да се наслаждавате на красиви нокти без израстване на нокътна плочка 3-4 седмици.

Какви са рисковете?

Що се отнася до руския маникюр, най-големият риск е инфекцията, поради което много дерматолози не го препоръчват.

Проксималната гънка на ноктите и кутикулата играят структурна и функционална роля в защитата на нокътната плочка, от която расте нокътят. Когато отдръпвате, подрязвате или режете кожичките си, за бактериите и другите микроби е по-лесно да навлязат в тялото и да причинят инфекция.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама