С тези 5 натурални средства косата ви ще е безупречно здрава и красива


С тези 5 натурални средства косата ви ще е безупречно здрава и красива
Снимка: iStock

Факт е, че косите на дамите са непрекъснато изложени на външни фактори. Най-пагубните такива са високите температури от стерилизиращи процедури, ултразвуковите лъчи през лятото и студения въздух през зимните месеци.

В резултат на всичко това прическите ни съвсем не изглеждат по начин, който искаме. Не е изключено да се появи косопад, липса на блясък или твърде сухи кичури. Вместо да прибягвате към какви ли не скъпи процедури, може да опитате с няколко домашни маски, които завидно ще подобрят състоянието на вашата коса.

Ето ги и тях:

Маска за суха и увредена коса, която ще овлажни косъма в дълбочина

В тази маска една от съставките е кокосово масло. С него не само ще подхраните косата, но и ще я овлажните. След няколко процедури прическата ви ще е неузнаваема. Направата на маската изисква две супени лъжици кокосово масло и една супена лъжица зехтин.

Съставките се смесват, оставят се в хладилник за няколко минути и след това се нанасят върху косата по цялата дължина. Специално внимание трябва да обърнете на краищата на косата.

Маска за суха и увредена коса

Тази маска се състои от половин авокадо и един жълтък. Резултатите от нея са феноменални. Авокадото и жълтъкът може да се разбият в блендер, за да се получи гладка и хомогенна смес. След това маската се нанася върху влажна коса и се оставя да престои за около 20 минути. Няма да повярвате, но косата ви ще изглежда по-жизнена и здрава от всякога.

За останалите натурални средства прочетете ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама