Сауната – полезна за тялото и организма


Сауната – полезна за тялото и организма
Снимка: iStock/Guliver

Сауната е всеизвестна със своите полезни за здравето и тялото свойства. Тя е един естествен и релаксиращ начин за прочистване, подмладяване и повишаване на духа. Не случайно за милиони хора по света тя е ежедневие, а при някои северни народи дори е част от дома.

Едно от основните предимства на сауната е детоксикацията. Това става чрез изхвърляне на вредните вещества през кожата (най-големият орган в човешкото тяло), благодарение на обилното потене, предизвикано от високата температура в сауната. Най-разпространена по света е финландската сауна. При нея температурата е над 80 градуса.

По време на сауна температурaта на кожата достигна 40 градуса и благодарение на това се изхвърлят голяма част от телесните отпадъци и токсини. Също така се убиват бактериите и вирусите и има положителен ефект върху различни респираторни заболявания.

КАК ДА ПОДЧЕРТАЕМ УСМИВКАТА СИ В ТРИ СТЪПКИ

Освен това сауната помага за поддържане на хубава кожа и бистър тен. По време на сауна кръвният поток към кожата е засилен, това увеличава производството на колаген, който спомага за запазване на еластичността.

Друг голям плюс на сауната е, че помага в борбата с целулита и наднорменото тегло.

Освен полезните за тялото свойства, сауната има своя положителен ефект и за подобряване на емоционалното и душевно състояние. Тя действа успокояващо и отпускащо, помага ни да преодолеем стреса и умората.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама