Серумите за растеж на мигли: Рискове и ползи


Серумите за растеж на мигли: Рискове и ползи
Снимка: iStock

Що се отнася до бюти потока в TikTok и Reddit, някои от най-изненадващите открития са дискусиите дали серумите за мигли могат, или не да причинят загуба на мазнини в зоната около очите. Знаем за опасността от обезцветяване на кожата около очите, но според някои потребители не добре известния страничен ефект на серуми се нарича „орбитална загуба на мазнини“.

Факт или измислица?

Според окулопластичния хирург от Ню Йорк, д-р Дейвид Шлезингер, има истина в тази онлайн теория. „Основната съставка в предписания серум за растеж на мигли, битамапрост, първоначално е бил лекарство за глаукома и офталмолозите са открили, че миглите на пациентите растат дълги, и са го формулирали като серум за мигли. За съжаление по-късно е станало ясно, че причинява зачервяване на клепачите и загуба на орбитална мазнина.“

Вижте още: Бюти тенденциите на 2024: Устни в два цвята (СНИМКИ)

Какво причинява загубата на мазнини?

„Причината са простагландиновите аналози - липидни съединения, които стимулират анагена или активната фаза на растежа. Те също така нарушават метаболизма на мазнините и причиняват свиване на мастните клетки.

Тези аналози на простагландин имат склонност да атрофират мазнините, причинявайки кухина или „задълбочаване“ в областта на очите.

Перманентна ли е загубата на мазнини?

При някои, но не при всички, симптомите на пациентите са обратими със спиране на капките или серума. Възможно е загубата на мазнини около окото да е постоянна в някои отделни случаи.

За да избегнете възможността за орбитална загуба на мазнини, потърсете продукти, които не съдържат простамиди и простагландини. „Латанопрост, еалатан, тафлупрост, травопрост и унопростон са може би най-честите съставки, които трябва да търсите, ако искате да избегнете този проблем. Разбира се, опциите на базата на естествени пептиди са най-добрият начин. Пептидите са къси вериги от аминокиселини, които са градивните елементи на протеините.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама