3D мигли или ламиниране: Кое да изберете?


3D мигли или ламиниране: Кое да изберете?
Снимка: iStock/Guliver

Дългите, красиви и изразителни мигли винаги са били блян за всяка жена и ако прекарате 30 минути в мола или в някое заведение, ще видите много жени с удължени мигли. Търсенето на подобни услуги е наистина голямо, така че се появяват все повече и повече процедури, но как да изберем?

Каква е крайната ви цел? Ако вече имате задоволителни мигли и просто искате малко оцветяване и извиване, ламинирането на миглите е вашата процедура. Ако имате естествено къси или редки мигли и търсите повече дължина и обем, може да опитате с 3D мигли косъм по косъм.

Вижте още: Как да подстригвате веждите си правилно

Струва си да се отбележи, че от двата варианта ламинирането изисква по-малко поддръжка и е по-достъпно. Цената варира в зависимост от това къде живеете и квалификацията на вашата козметичка, но обикновено можете да очаквате да платите някъде между 70 и 150 лева.

За удължаване на мигли можете да очаквате по-висока начална цена от около 120 до 300 лева, като последващите поддръжки обикновено варират между 80 и 150 лева. Нека заедно разгледаме по-подробно какво се включва във всяка процедура.

Ламиниране

Това можем да кажем, че е „повдигащият сутиен“ за вашите естествени мигли. Полуперманентното третиране придава на косъмчетата допълнителна дължина и извиване, сякаш сте с перманентна спирала.

Какъв е процесът?

Опитен техник нанася серия от кремове и специално оформени силиконови дъги, за да придаде полупостоянно повдигане на вашите естествени мигли до 8 седмици. Процедурата не е съвсем нова (съществува от 80-те години на миналия век), но версията от старата школа използва трудни за контролиране течни разтвори, а не кремове. Повдигането на миглите често включва и оцветяване. И отнема само около час.

Плюсове и минуси:

Плюсове: Ламинирането ще направи очите ви да изглеждат по-отворени и млади, но и ще спести време в сутрешната ви рутина. Резултатите обикновено траят около два месеца.

Минуси: Въпреки че е много малко вероятно повдигането на миглите може да увреди вашите естествени мигли, както и да получите алергична реакция.

3D мигли косъм по косъм

Те са полу-перманентни изкуствени косъмчета, които се залепват ръчно към горната част на истинските ви мигли. Можете също да изберете хибридни мигли, които включват залепване на множество удължения към една мигла, за да създадете илюзията за повече обем.

Какъв е процесът?

Първо трябва да изберете формата, ефекта и дължината на изкуствените мигли. Колкото по-дълги и по-навити, толкова по-драматични ще изглеждат. Поставянето им може да отнеме между час и половина до два часа, в зависимост от вида, който искате. Ще трябва да ходите на поддържащи процедури на всеки две до четири седмици, в зависимост от това колко опитен е вашият техник и колко внимателни сте с очите си.

Плюсове и минуси:

Подобно на повдигането на миглите, удълженията могат да спестят време и да издържат до един месец, ако се грижите правилно за тях. Процедурата обикновено изисква повече поддръжка от ламинирането на миглите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама