Серум за мигли: Всичко, което трябва да знаете


Серум за мигли: Всичко, което трябва да знаете
Снимка: iStock

Искате да имате по-дълги и изящни мигли? Не сте сами - търсенето на „серум за мигли“ в мрежата почти се е удвоило през последните шест месеца. Може да се каже, че потребителите са обсебени от този тип продукти в наши дни.

За да хвърлим малко повече светлина върху безопасността на серумите за мигли, днес ще ви споделим всичко, което трябва да знаете за продуктите, включително как работят, кои съставки се използват и потенциалните рискове, които крият.

Какво е серум за мигли и как действа?

Серумите за мигли са локални препарати, които работят за укрепване, подхранване и растеж на миглите. Подобрявайки здравето на косъмчетата, серумите придадат по-дебел и по-здрав вид, свеждайки до минимум накъсването.

Що се отнася до това как точно укрепват и поддържат миглите, всичко във формулировката. Няколко ключови съставки, които често се срещат в серумите за мигли на пазара, включват пептиди и аминокиселини, масло от рициново семе и витамин Е. Пептидите най-често са „главната“ съставка в тези серуми за мигли - те могат да помогнат за активиране на производството на кератин и за защита на космените фоликули.

Вижте още: 5 бюти продукта, които всяка жена над 50 трябва да използва

Прави ли вашите мигли по-дълги?

Серумите за мигли, които намирате по рафтовете на магазините и онлайн, се считат за „козметичен продукт“ и следователно не може да се твърди, че всъщност причиняват растеж. Ето защо, ако търсите конкретно дължина, вероятно ще ви е необходима рецепта от очен лекар. Всъщност, продуктите за мигли без рецепта не съдържат основната съставка простагландин. Простагландинът и съставките, получени от него, насърчават миглите да навлязат във фазата на анаген (фазата на растеж) и спомагат за удължаването на тази фаза.

Колко време отнема да видите резултатите?

Обикновено отнема три до четири месеца, преди да видите пълни резултати. Повечето серуми действат постепенно и надали ще видите резултати до четвъртата седмица.

Безопасен ли е серумът за мигли?

Да, въпреки че винаги е възможно да се получи дразнене на очите и/или кожата. Повечето серуми за мигли са офталмологично тествани, но разбира се, това не е гаранция за ефекта им върху вас.

Кожата около очите ви е много по-тънка, отколкото другаде по лицето, защото не съдържа толкова много подкожна мазнина и няма мастни жлези. Ето защо е важно да го приложите правилно, въпреки че трансферът на продукта в окото все още не е изключен.

Можете ли да подсилите миглите си без серум?

Да, има начини за стимулиране на миглите. Естествените масла като рициново масло, кокосово масло и зехтин хидратират косъмчетата на миглите и поддържат здравословен растеж. Можете също така да помислите за добавки - течен витамин Е, нанесен в малки количества върху миглите, може да има страхотен ефект!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама