Сигурни знаци, че НЕпрофесионалист ви слага миглите


Сигурни знаци, че НЕпрофесионалист ви слага миглите
Снимка: iStock

Удължаването на миглите стана много популярно през последните години. Резултатите от тази процедура обаче понякога могат да бъдат доста далеч от представите ни, оставяйки ни разочаровани. Проблемът е, че дори козметичката да има красива страница в Instagram или много положителни отзиви, това не гарантира, че ще получите това, което искате. Затова днес ще ви споделим кои са знаците, че “професионалистката: не е достатъчно опитна.

1. Работи твърде бързо

Процесът на удължаване на мигли трябва да отнеме между 60 и 90 минути, ако процедурата се извършва от опитен техник, и до 120 минути, ако е начинаещ. Ако видите, че козметичката се опитва да свърши работата си възможно най-бързо, можете да предположите, че иска да “мине” колкото се може повече клиенти, като по този начин качеството на процедурата ще бъде по-ниско.

Вижте още: 5 прически, които всички в Ню Йорк носят

2. Разресването на миглите ви скубе

Ако не можете да разрешете правилно удължените мигли, това означава, че процедурата е извършена неправилно. Възможно е да имате твърде много лепило, което означава лоша изолация на вашите мигли по време на нанасянето. Обърнете внимание колко и пинсети използва по време на работа - трябва да са две - един чифт за изолиране на миглите, а вторите се използват за детайлна работа.

3. Усещате парене в очите по време на нанасяне

Опитен стилист за мигли ще гарантира, че очите ви са напълно затворени през целия процес. Ако почувствате парене в очите по време и след процедурата, това означава, че козметичката не е взела необходимите предпазни мерки, за да предотврати контакт с очите ви. Не забравяйте, че прилагането на мигли е релаксиращ, безболезнен процес, ако всичко е направено правилно.

4. Виждате лепило

Удължените мигли не трябва да влизат в контакт с линията на миглите. Когато екстеншъните са залепени към естествената мигла, това трябва да е почти невидимо и без следи от лепило. Използването на твърде много лепило може да доведе до неприятни последици като преждевременна загуба на косъмчета или намаляване на растежа на естествените мигли.

5. Кожата на клепачите ви сърби

Сърбеж, зачервяване и подуване могат да се появят по две причини. Първо - неправилна техника на нанасяне. Удължените мигли трябва да се поставят на около 1 милиметър от кожата. Ако се поставят по-близо до естествената линия на миглите, те могат да се търкат в кожата на клепачите и да предизвикат дразнене.

И второ - лепилото, което съдържа формалдехид, може да предизвика алергични реакции. Ето защо трябва да попитате вашия техник за съставките на лепилото, преди да започне приложението.

6. Миглите ви започват да падат твърде бързо

Разбира се, това може да се дължи на кратък цикъл на мигли, защото някои хора преминават през него доста по-бързо. Второ, удълженията може да падат, защото не сте спазили конкретни правила, като без вода върху миглите през първите 48 часа.

Третата вероятна причина е, че вашият техник не е почистил добре миглите ви, използвал е лепило с лошо качество, не е наклонил правилно екстеншъните и т.н.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама