Как да подстригвате веждите си правилно


Как да подстригвате веждите си правилно
Снимка: iStock

Всеки поддържа веждите си различно, но един от начините да изглеждат страхотно е да ги подстригвате от време на време. Независимо дали вашият арсенал от гримове за вежди се състои от гелове, помади, химикалки или моливи, имате нужда от добра основа, с която да работите за безупречни резултати.

Разбира се, вероятно сте виждали инфлуенсъри или гримьори да подстригват веждите си, а може би дори сте се опитвали вие да го направите - но наистина ли знаете най-добрата техника, за да свършите работата? Днес ще ви помогнем с това начинание.

Вижте още: Ето защо все повече жени се отказват от хиалуроновите филъри

Стъпка 1: Срешете веждите си

Първо изчеткайте веждите си със специална четка. Ако не разполагате с такава, използвайте стара четка от спирала за мигли.

Стъпка 2: Започнете да подстригвате най-дългите косми

Когато става въпрос за избор на правилната ножица, уверете се, че сте избрали прецизна, остра и без извивки. Това означава, че трябва да стоите далеч от ножиците за кожички или маникюр. Срешете веждите нагоре и подстрижете косъм по косъм, надолу под ъгъл. Никога не подстригвайте повече от един косъм наведнъж и не подстригвайте на равно, защото така изглеждат груби.

Стъпка 3: Спрете и оценете работата си

Започнете с подстригване само на най-дългите косми, тъй като винаги можете да подстрижете повече, но не можете да върнете космите обратно, след като сте ги отрязали. Подстрижете повече в основата на веждите и по-малко в по-тънката половина, защото имате нужда от тази дължина в края, за да запълвате визуални дупчици.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама