Всичко, което трябва да знаете за ламинирането на вежди


Всичко, което трябва да знаете за ламинирането на вежди
Снимка: iStock

Ако следите тенденциите в TikTok или Instagram, то със сигурност сте забелязали, че ламинирането на веждите е завладяло целия бюти свят. Някои хора споделят своите удивителни резултати от професионални процедури, докато други публикуват своя опит с домашни комплекти за ламиниране на вежди. Общото между всички тях? Дълготрайни, оформени и плоски вежди с перфектно очертани косми навсякъде.

Ламинирането на веждите е процес на химическо третиране на космите на веждите, при който целта е да се премахне всяка изивка или текстура, тоест всяко косъмче е изправено.

4 ПРИЧЕСКИ, КОИТО ЩЕ СА ХИТ ТОВА ЛЯТО

Какво представлява процедурата?

Казано по-просто: ламинирането на вежди е химическо изправяне на косъмчета, което се постига в две отделни стъпки. Първо се прилага химичен разтвор, предназначен да разруши връзките в самия косъм. След като се намаже с четка, вашият козметик ще наслои отгоре обвивка, която да да поддържа формата.

Въпреки че на пазара има опции за домашна употреба, препоръчваме това да се прави в салона, което отнема приблизително 30 до 40 минути и варира между 50 и 200 лева, в зависимост от мястото, което сте избрали. Резултатите пък се задържат от четири до осем седмици.

Имате ли нужда от ламиниране?

Първо и най-важно, трябва да решите дали ви харесва ламинирането на веждите – определено е по-стилизирано, но не попада в естествената категория. На по-техническо ниво обаче, добър кандидат ще бъде някой, който има естествено по-дълги и силни вежди с „непокорна“ текстура. Ламинирането обаче никога не трябва да се прави върху изгоряла от слънце кожа или спрей тен, тъй като това излага клиента на по-голям риск от химическа реакция.

Какви са рисковете?

Помислите добре, ако имате чувствителна кожа или редки вежди, тъй като химическият агент може да бъде агресивен върху кожата и косата. Същото важи, ако веждите ви вече са крехки, тънки или с доста дупки без косъмчета - процесът може потенциално да повреди корените и фоликулите.

Има ли нужда от специална подготовка?

Избягвайте кола маска, подстригване или скубане поне 2 до 4 седмици, ако смятате да се подложите на процедурата. Оставянето на нови косъмчета е добро решение, тъй като обикновено тези косми се използват за запълване и по-пълен вид. Добре е също да избягвате бензоил пероксид, киселини и ретинол 2 дни преди терапията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама