Ето защо все повече жени се отказват от хиалуроновите филъри


Ето защо все повече жени се отказват от хиалуроновите филъри
Снимка: IStock

През последните години все повече жените залитаха по леките козметични интервенции като уголемяване на устни, повдигане на скули и т.н. Тенденцията се разви толкова много, че голяма част от момичетата между 20 и 30 години изглеждаха по сходен начин.

Списание „The Cut” разглежда последните тенденции в козметичния бранш и причините за отказа на жените да коригират обема на устните и овала на лицата си, инжектирайки си различни субстанции.

Историята на първия филър може да бъде проследена до 1875, когато виенският хирург Роберт Гершуни използва разтопено вазелиново масло, за да създаде протези на тестиси. Инжектируемите материали стават широко популярни в козметологията през 1990, когато има първи "бум" на уголемяването на устните с биогел (биополимерен или перманентен филър, който не се резорбира с времето, а изисква оперативна намеса). През 2010 настъпи ерата на "хармонизиране" на лицето или "разкрасяване" с помощта на филъри. Милиони момичета излизат от процедури за разкрасяване с по-високи скули, малки прави носове и много плътни устни.

Вижте още: 6 тайни за страхотна кожа от Хейли Бийбър

Едва сега, с навлизането на тенденцията за подчертаване на индивидуалността, популярността на филърите започна чувствително да намалява. "Не мога да си спомня кога за последен път някой ме е помолил да му направя големи, сочни и пухкави устни", казва Давал Бханусали, любимият дерматолог на Хейли Бийбър и Марта Стюарт.

Британският гримьор и блогър по въпросите на красотата Матю Джеймс казва, че не толкова отдавна всички са мечтали да приличат на Кайли Дженър, а сега искат да изглеждат като Бела Хадид. Самият той си инжектира филъри от десет години, за да придаде на кожата си по-плътен вид.

И така, защо дермалните филъри излизат от мода? С течение на времето много техни почитатели откриват, че веществото „мигрира”, създавайки неприятни и нежелани подувания. В действителност след една година инжектираният в устните гел се мести малко по-нагоре, създавайки така наречените "хиалуронови мустаци", "патешки устни" или "лицето на Хоумър Симпсън". Филърът може да се натрупа навсякъде. А честотата и количеството на поставените филъри определят колко и къде ще бъдат "миграциите". Това неабсорбиране кара жените все повече да прибягват до контра процедурата - разграждане на филър. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама