Хиалуронови филтри: Доброто, лошото и опасното


Хиалуронови филтри: Доброто, лошото и опасното
Снимка: iStock/Guliver

Жените постоянно търсят начини как да изгладят линиите около устата и очите или пък да запълнят устните, бузите и скулите, с две думи – търсят младежки вид.

Инжектирането на дермални филъри може да подобри значително лицевите линии и загубата на обем, причинени от възрастта или определени медицински състояния. Честно казано, над 70% от дамите съобщават, че са доволни от резултатите, които получават.

"СЛЪГИНГ":ТЕНДЕНЦИЯТА, КОЯТО ОБЕЩАВА СИЯЙНА КОЖА

Въпреки това, хиалуроновите филъри не са за всеки и определено могат да бъдат опасни за хора, които страдат от нарушения на кървенето или някои алергии. Разбира се, най-важно е да работите с добър лекар, който има опит в инжектирането, запознат е със самия материал, анатомията, управлението на усложненията и най-важното - разказва ви за рисковете и ползите преди да получите лечение.

Дермалните филъри са гелообразни вещества, инжектирани подкожно с локално обезболяване. Основната им функция е да създадат по-гладък или по-пълен вид, или пък и двете. Рисковете, които крият, не са много, но определено не са и за подценяване.

1. Неравности на контура

Това обикновено изчезва в рамките на 4 седмици от процедурата. Възможностите за лечение включват лек масаж, дренаж с игла и интралезионен инжекции с хиалуронидаза.

2. Грануломи

Не са често срещани, но обикновено представляват възпалителен отговор по неизвестни причини. Някои грануломи спонтанно отшумяват с течение на времето. Ако са персистиращи, стероидни инжекции могат да подобрят лезиите.

3. Продължителен оток

Той може да се развие в области на съществуващи отлагания на течности - в долните клепачи, долната челюст и маларната торбичка на бузите.

4. Синкав цвят на кожата

„Ефектът на Тиндал” се състои от синкав оттенък в зоната, запълнена с хиалуронова киселина и обикновено се появява при повърхностно позициониране на продукта при пациенти със светла кожа.

5. Некроза

Този доста страшен страничен ефект се получава, когато количество филър се въведе по невнимание в артерия, която доставя кръв до критични области на кожата. Това усложнение е регистрирано в средно 3 на 1000 инжекции. Признаците на съдов компромис често се появяват веднага или в рамките на няколко часа - петна, болка, образуване на мехури, обезцветяване и по-късно загуба на тъкан.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама