Какво се случва с устните, ако нанасяте балсам твърде често


Какво се случва с устните, ако нанасяте балсам твърде често
Снимка: iStock/Guliver

Проучване е стигнало до заключението, че много жени отделят годишно между 100 и 200 лева за балсами за устни. Независимо на каква цена купувате един стик, това значи, че изразходвате близо една опаковка на месец. Някои дами използват балсам за устни ежедневно, почти религиозно, без дори да знаят какви са ефектите от прекомерната употреба на този бюти продукт.

1. Устните ви може да станат по-сухи

Според дерматолозите балсамите за устни съдържат съставки, които могат да раздразнят или да ексфолират устните твърде много - фенол, камфор, ментол, аромати, салицилова киселина и витамин Е. Може да ви се струва странно, но цел 33% от дамите получават контактен дерматит от витамин Е.

5 ГРИМ ГРЕШКИ, КОИТО ВИ СЪСТАРЯВАТ

2. Дразнене в областта около устните

Специалистите потвърждават, че трябва да прилагаме балсам за устни не повече от 3 пъти на ден. При събуждане, след обяд и непосредствено преди сън. Ако използвате прекалено балсама за устни, може да се появят малки петна около областта на устните.

3. Устните стават мързеливи

Някои формули създават изкуствена бариера за блокиране на влагата, което кара устните ви да работят по-малко, за да поддържат собствените си нива на хидратация.

4. Движението става пристрастяващо

Докато някои казват, че са пристрастени към балсама за устни, истината е, че това не е възможно. Но е напълно възможно да развиете пристрастяване към успокояващия механизъм, който получавате от поставянето на стик.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама