5 грим грешки, които ви състаряват


5 грим грешки, които ви състаряват
Снимка: iStock/Guliver

Гримът ни помага да разкрием нашите най-добри черти и да скрием несъвършенствата си. Поради тази причина е важно да знаем как да го прилагате правилно, как да използвате правилното количество и правилния продукт. Уви, много жени допускат определени грешки, които могат да съсипят визията и да добавят няколко години отгоре. Ето за какво говорим.

1. Не подготвяте кожата си преди грим

Добрият грим започва много преди да сте нанесли какъвто и да е продукт. Първо, трябва да измиете добре кожата си, за да елиминирате остатъците и да почистите порите. След това вече идва времето за основа. Въпросните праймъри, както са известни, не само помагат на грима ви да издържи цял ден, но също така крият несъвършенствата и правят кожата истинско платно. След като нанесете основата, изчакайте 15 минути преди да посегнете към фон дьо тена.

МОДНИТЕ ГРЕШКИ, КОИТО НИ СЪСТАРЯВАТ

2. Носите няколко тона по-светъл коректор

Когато искате да прикриете тъмните кръгове под очите или някоя пъпка, обикновено всички избираме по-светъл нюанс, мислейки, че ще направи чудеса. Но е точно обратното - несъвършенствата изглеждат „пепеляви”, в резултат на което цялостният вид става уморен и повехнал.

3. Нанасяте фон дьо тен с пръсти

Използването на пръсти за нанасяне на фон дьо тен може да доведе до наистина нежелан завършек – ефект „маска” и акцентиране на фините линии. Да не говорим, че не е много хигиенично. Изборът на четка или дори гъбичка ще ви помогне да сведете до минимум използвания продукт и ще постигнете по-задоволителен ефект върху кожата си.

4. Използвате само матиращи продукти

Матиращите продукти са създадени, за да направят вашата Т зона (чело, нос и брадичка) безупречна. Но ако се използват за различна цел или върху бузите, те отнемат от цялостния блясък на кожата и създават уморен вид.

5. Нанасяте спирала върху долните мигли

Спиралата е най-големият ни съюзник, когато искаме да освежим погледа си и да уголемим визуално очите си. Трябва обаче да внимавате, когато го прилагате върху долните си мигли, за да не получите размазване, напластяване и твърде ококорени очи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама