За жени над 40: Как да изглеждате по-млади


За жени над 40: Как да изглеждате по-млади
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският стилист и гримьор Рику Кампу, който работи с Гуинет Полтроу, Мег Райън и Синди Крауфорд, сподели тайните, които правят жените над 40 да изглеждат по-млади. Ето какви съвети даде той пред "Дейли Мейл":

След 40 години бръчките стават по-забележими и кожата губи своята еластичност. Освен това жените често започват да страдат от хиперпигментация - тъмни петна по лицето и тялото.

Кампу препоръчва да се промени подходът към грима, за да се направи лицето по-младо. Той предлага извиване на миглите с подходящия за това уред и едва след това нанасяне на спирала, както и да се използват кафяви нюанси сенки за очи. Също така, гримьорът съветва да не се използват блестящи сенки за очи или блясък на устните, матовите червила също трябва да се избягват. Балсамът за устни не трябва да се пренебрегва.

6 МОДНИ РЕШЕНИЯ, КОИТО ВИ СЪСТАРЯВАТ

За грим е по-добре да използвате кремообразен руж - той изглежда по-естествено на кожата и я прави опъната. Според него веждите не трябва да се правят твърде плътни.

Кампу също така предлага да се промени храненето чрез добавяне на витамини А, С, В5, D, Е и К - те се съдържат в яйцата, зеленчуците, говеждото, млечните продукти, рибата, авокадото, лимоните и ядките. Витамините играят огромна роля за здравето на кожата и костите, казва той, като напомня да се избягва слънцето от 10 до 16 часа и да се използва слънцезащитен крем всеки ден, за да се предотвратят бръчките.

За жените над 40 години масажът на лицето е особено важен - той засилва кръвообращението и притока на кислород към лицевите мускули и прави лицето по-свежо.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама